Nieuws

WhatsApp lanceert voicechat-functie voor groepen

WhatsApp logo
© Unsplash / Brett Jordan
WhatsApp werkt aan een nieuwe functie voor groepen genaamd ‘voicechat’. Volgens WaBetaInfo wordt de functie inmiddels getest in de bètaversie van WhatsApp.

WhatsApp voicechat toont gelijkenissen met Discords gespreksfunctie. Gebruikers moeten de functie dan ook niet zien als reguliere telefoongesprekken. In plaats daarvan is het een spraakgesprek dat geopend kan worden in groepen, zonder dat groepsleden dit ontvangen als telefoongesprek.

Als iemand een voicechat start, dan ontvangen groepsleden daar enkel een notificatie van. Ze kunnen dan zelf beslissen het gesprek te openen of dit naast zich neer te leggen. Het gesprek openen is alvast vrij makkelijk – hiervoor moet in het groepsgesprek enkel op ‘Connect’ geklikt worden.

Maximaal 32 deelnemers

Zulke voicechats zijn volgens WaBetaInfo wel beperkt tot 32 deelnemers. Hoewel het mogelijk is de spraakgesprekken te starten vanuit een groep met meer dan 32 leden, kan dan niet iedereen aan de gesprekken deelnemen. Verder meldt de publicatie dat de voicechats worden beschermd door eind-tot-eindversleuteling (E2EE).

Ook blijven gesprekken zonder deelnemers maximaal 60 minuten geopend. Iedereen kan nadien wel zelf weer een voicechat opstarten. Momenteel is niet bekend of de voicechats een maximale duur hebben. Voor reguliere groeps- en spraakgesprekken heeft de chatdienst alvast geen beperkingen ingesteld.

Ontwikkeling van audiochats

Eerder dit jaar verschenen de eerste aanwijzingen voor een tegenhanger van Discords stemkanalen. Toen droeg de WhatsApp-functie nog de naam ‘audiochats’. Enkele maanden later kreeg de functie een andere naam, en is hij klaar voor de openbare testfase.

WaBetaInfo meldt dat de functie intussen wordt getest in de bètaversie van WhatsApp op Android. Specifiek zou het gaan om versie 2.23.16.19 van de bèta-app. De website meldt daarbij dat mogelijk ook gebruikers van de stabiele WhatsApp-versies de functie kunnen testen. De uitrol van de functie zou inmiddels van start zijn gegaan, en ‘bereikt de komende dagen meer gebruikers’.

mobielontspanningwhatsapp

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals