Nieuws

X Pro-gebruikers moeten een X Premium-abonnement nemen

X
Aanvankelijk was de X Pro-dienst nog gratis. Nu moeten gebruikers een X Premium-abonnement afsluiten om er gebruik van te maken.

Eerder deze maand werd het voormalige TweetDeck omgevormd naar XPro. Nu, zonder daar melding van te maken, kwam daar een spatie bij: X Pro. De naamwisseling vindt plaats in het teken van een grotere rebranding: die van Twitter naar X. Al bij Elon Musks overname van het sociale medium raakte bekend dat de Tesla-topman er graag een ‘alles-app’ van wil maken, naar voorbeeld van het Chinese WeChat. Daar zou de naam ‘Twitter’ niet bij passen – en ‘X’ dus wel, aldus Musk.

TweetDeck was altijd al een gratis dienst. Samen met de oude naam gaat ook het gratis karakter van de dienst over de boeg: X Pro wordt een betalende dienst. Om ervan gebruik te maken hoeven gebruikers geen specifiek X Pro-abonnement af te sluiten. Toegang tot X Pro zit namelijk vervat in X Premium – het voormalige Twitter Blue.

Dat de dienst betalend zou worden was echter al van voor de naamsverandering geweten. Op 3 juli liet het support-account van X via Twitter weten dat er een nieuwe versie van TweetDeck live ging. Bij het live gaan van die nieuwe versie – toen nog onder de originele naam – was de dienst nog voor dertig dagen gratis. Na die dertig dagen zou het X Premium-abonnement nodig zijn om X Pro te kunnen gebruiken, aldus het bericht van 3 juli.

Iets te laat

Die verandering lijkt nu, iets te laat, doorgevoerd te zijn. Opmerkelijk genoeg laat de supportpagina over de X Premium-abonnementen nog niets zien over X Pro. Daar heeft de socialemediawebsite het over alle andere voordelen die zo’n abonnement je oplevert, maar niet over de dienst voor professionele Twitter-gebruikers.

Om vanaf nu gebruik te maken van Twitter Blue, zal je dus een abonnement moeten afsluiten. Zo’n abonnement op X Pro is al te krijgen voor 9,68 euro per maand of 101,64 euro per jaar. Voorwaarde is dan wel dat je het abonnement via een webbrowser afsluit. Wie een abonnement afluist in de iOS- of Android-app betaalt 11 euro per maand of 114,99 per jaar – zonder dat daar extra voordelen bij komen kijken.

Uitgelicht artikel XPro TweetDeck heet vanaf nu ‘XPro’

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business