Nieuws

Batterijen Samsung Galaxy S24-serie staan op de foto

Samsung Galaxy S25 Ultra
© Unsplash / Zana Latif
Keuringsinstantie Safety Korea heeft de batterijen van de Samsung Galaxy S24, Galaxy S24+ en Galaxy S24 Ultra alvast gekeurd.

Meestal vinden zulke keuringen in het geheim plaats. Bij Safety Korea loopt dit nu iets anders: ruim voor de lancering publiceert de keuringsinstantie foto's van Samsungs nieuwe batterijen. Hoewel de gelekte details summier zijn, geven ze wel een blik op de batterijspecificaties van Samsungs Galaxy S24-serie. Gekend is dat het om drie afzonderlijke batterijmodellen gaat, blijkens rapporten van de Zuid-Koreaanse autoriteiten. Specifiek gaat het om de EB-BS922ABY (Galaxy S24), EB-BS926ABY (Galaxy S24+) en EB-BS928ABY (Galaxy S24 Ultra).

Safety Korea meldt bij de keuringsdata verder dat ATL instaat voor de productie van de batterijen. Het is goed mogelijk dat Samsung echter ook andere productiepartners werft voor de accu's van de Galaxy S24-serie. Bovendien produceert Samsung (SDI) ook zelf batterijen.

Batterijcapaciteit: nog onbekend?

Verdere details over de accu's wordt helaas niet geboden. Zo blijft het ongekend welke capaciteit de batterijen meekrijgen. Althans, buiten eerdere lekken om. Via die lekken raakte al bekend dat de S24 Plus een 4.755mAh batterij krijgt. Voor de Galaxy S24 Ultra zou een 4.855mAh batterij op het menu. Mogelijk vertaalt zich dit in marketingmaterialen naar capaciteiten van respectievelijk 4.800mAh en 4.900 mAh.

Daarmee zou de batterij van de Galaxy S24 Ultra iets kleiner worden dan zijn voorganger. De Galaxy S23 Ultra beschikt over een 5.000mAh accu. Mogelijk hangt die lagere capaciteit samen met een verhoogde oplaadsnelheid, waar eerder informatie over uitlekte.

Snelladen met 65 watt

Samsungs Galaxy S24 Ultra zou naar verluidt immers met 65 watt kunnen snelladen. Op de S23 Ultra is dit nog beperkt tot 45 watt. Die hoge laadsnelheid zou de fabrikant mogelijk maken door accu's te stapelen. Die techniek wordt al jarenlang gebruikt door andere smartphonefabrikanten. Nadeel? Gestapelde accu's nemen iets meer ruimte in beslag. Dat zou ook verklaren waarom de batterij 100mAh minder capaciteit bevat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business