Nieuws

Specificaties Nothing-smartwatch zijn bekend

CMF Watch Pro Nothing
© Alchimist/Telegram
Maandagavond zijn alle specificaties van Nothings eerste smartwatch, de CMF Watch Pro, gelekt. De Nothing-smartwatch begeeft zich vermoedelijk in het budgetsegment.

Hoewel we spreken over een Nothing-smartwatch, valt het product eigenlijk onder submerk ‘CMF by Nothing’. Dat merk werd in juli aangekondigd en moet zich richten op het budgetsegment. Pei gaf bij de lancering meteen te kennen dit jaar in elk geval nog een smartwatch uit te brengen. Via Telegram zijn maandagavond de belangrijkste specificaties van die smartwatch uitgelekt. Ook blijkt meteen dat CMF by Nothing meer voor ons in petto heeft. Onderdeel van het lek is ook informatie over oortjes – de CMF Buds Pro – en een 65 watt GaN-snellader.

CMF Watch Pro

Met de Watch Pro speelt CMF by Nothing overduidelijk in op het instapsegment. Over Wear OS hoeven we dus ook niet te spreken. Vermoedelijk is het besturingssysteem beter te vergelijken met wat we kennen van OnePlus’ Watch en Fitbit-wearables. In de specificatielijst wordt de gebruikte chipset – zoals wel vaker bij instap-smartwatches – niet genoemd.

Wel raken details over het scherm en de sportmodi bekend. Het scherm betreft naar verluidt een 1,96-inch AMOLED-exemplaar met 50 Hz beeldverversing en een piekhelderheid van 600 nits. Onder de motorkap is verder een 330 mAh-batterij aanwezig. Volgens de gelekte specificatielijst is die accu goed voor een batterijduur ‘tot 13 dagen’.

Uitgelicht artikel Nothing Phone (2) review: premium aan betaalbare prijzen

Gebruikers kunnen de smartwatch in elk geval gebruiken om hun hartslag te meten. De software is verder in staat SPO2-, stress- en slaapmetingen uit te voeren. Als je gaat sporten kun je gebruikmaken van 100 sportmodi. Er wordt niet verder uitgeweid over welke modi het exact gaat.

CMF Buds Pro

Nothing zegt de Buds Pro “best-in-class” ruisonderdrukking mee te geven. De batterijduur van de CMF Buds Pro bedraagt verder ‘maximaal 11 uur’. Voor de audioreproductie bevatten de oortjes 10 mm dynamic audio drivers met ‘intelligente dynamic bass-functies’. Ook hier laat Nothing de details varen. Wat die dynamische bass-functie mag inhouden, moet dus mettertijd blijken.

In de meegeleverde laadcase zit nog een 460 mAh-batterij. Samen met de 55 mAh-batterijen in de oortjes zelf moet dit goed zijn voor een batterijduur van 37 uur. Let wel, dat is de batterijduur zonder het gebruik van ANC. Cijfers voor de batterijduur als de ANC-functie wel wordt gebruikt, worden niet benoemd.

CMF Power 65W GaN

Het laatstgenoemde product is vrij simpel: een 65 watt-snellader. Voor de opbouw van de lader gebruikt Nothing de zogenoemde GaN-techniek, kort voor gallium nitride. Laders met de GaN-techniek aan boord zijn meestal compacter en lichter dan reguliere opladers. Volgens de gelekte afbeelding beschikt de oplader over drie laadpoorten, waarvan twee van de usb-c-soort en één usb-a-variant.

Alle genoemde producten worden, volgens de geruchten, op 26 september gelanceerd. Of Nothing de producten ook in Europa uitbrengt is vooralsnog niet bekend. Wel kondigde het merk ook hier de CMF by Nothing-merknaam aan.

mobielNothingwearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals