Nieuws

Likes verbergen op X? Met een abonnement kan het

X
© iStock / kenneth-cheung
X, het socialemediaplatform dat voorheen gekend stond als Twitter, komt met een nieuwe functie voor abonnees. Wie een X Premium-abonnement heeft krijgt namelijk de mogelijkheid om likes te verbergen.

Like je een bericht op X? Dan kan niet alleen jij dat zien, maar ook andere mensen. Op je profiel – en dat van alle andere X-gebruikers – staat namelijk een sectie ‘Likes’. Daarin komen alle posts te staan die je leuk gevonden hebt. Wat hierin staat is zichtbaar voor alle andere Twitter-gebruikers. Kersverse socialemediaplatformen Threads en Bluesky rolden afgelopen week een gelijkaardige functie uit, waarbij gebruikers door hun gelikete posts kunnen scrollen. X reageert op een opmerkelijke manier: door het mogelijk te maken om Likes-tab volledig weg te halen voor wie je profiel bezoekt.

Heb je een X-abonnement? Dan hoef je daarvoor alleen maar naar je profielinstellingen te navigeren. Daar verschijnt een optie waarmee je je likes volledig kan verbergen voor andere gebruikers. Alleen jijzelf zal dan nog kunnen bladeren door alle posts waarbij je op het hartje klikte

Niet alleen in de app verdwijnt die Likes-tab van je profiel. Ook de X-APIs zullen niet meer naar je gelikete posts kunnen kijken. Vind je een post leuk? Dan zal de plaatser van die post daar wel nog melding van krijgen. Ook in de lijst van mensen die een post liketen zal je nog steeds blijven opduiken.

X durft al eens posts te tonen die leuk gevonden werden door iemand die je volgt. De app geeft dat steeds aan met “geliket door …”. Het lijkt ons waarschijnlijk dat het verbergen van likes er ook voor zorgt dat je niet meer in feeds opduikt door posts te liken.

Bij concurrenten Threads en Bluesky is je lijst van gelikte posts standaard verborgen. Voor Bluesky hoeft het echter niet zo te zijn: apps die gebruikmaken van de API kunnen ervoor kiezen om je gelikte posts X-gewijs op je profiel te tonen. De first-party client en website kiezen er echter voor om dit verborgen te houden.

Uitgelicht artikel Elon Musk Musk wil gedeelde nieuwsartikels op X in een andere vorm gieten

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business