Nieuws

China heeft de iPhone van Apple toch niet verboden

Chinese
Media berichtten dat China de iPhone verboden zou hebben in overheidskantoren. Daar blijkt niets van te kloppen.

Het lijkt erop dat het recente nieuws over iPhones die verboden zouden zijn in China niet helemaal juist was. China heeft de iPhone van Apple helemaal niet verboden, meldt CNN. Er verscheen een bericht waarin werd beweerd dat iPhones werden verboden in kantoren van de centrale overheid in China, met een daling van de Apple aandelen tot gevolg.

Blijkbaar is er helemaal geen verbod geweest, aldus de woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Mao Ning. Tijdens een persconferentie zei ze het volgende: “We hebben altijd opengestaan voor buitenlandse bedrijven en verwelkomen hen om de kansen te grijpen en de vruchten van China’s economische ontwikkeling te delen”.

Ze voegde eraan toe dat China “veel mediaberichten” over de beveiligingsincidenten van Apple’s iPhone heeft gelezen en dat China “veel belang hecht aan informatie- en cyberbeveiliging”.

Ze ging niet in op details, maar drong er wel bij buitenlandse smartphonebedrijven op aan om de Chinese privacywetgeving te volgen en te voorkomen dat “elke persoon of organisatie” gegevens kan stelen die zijn opgeslagen op de smartphones van hun klanten.

Niet de eerste irritaties tussen China en de VS

De Verenigde Staten lieten in een eerdere reactie op het oorspronkelijke rapport, dat werd gedeeld door The Wall Street Journal, weten dat ze “bezorgd” waren. John Kirby, woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad, zei toen het volgende: “Het lijkt een onderdeel te zijn van het soort agressieve en ongepaste vergeldingsacties tegen Amerikaanse bedrijven die we in het verleden hebben gezien van de Volksrepubliek China.”

Dat was dus vóór de persconferentie van Mao Ning, waar ze opheldering gaf. Het lijkt erop dat de iPhones van Apple in geen enkele hoedanigheid verboden zijn in China.

De relatie tussen China en de VS is wel gespannen, althans op techgebied. Huawei heeft behoorlijk geleden sinds het verbod van de VS jaren geleden. En sindsdien is het alleen maar bergafwaarts gegaan.

Gelukkig bleek het nieuws dus onjuist te zijn, maar in de toekomst is er nog van alles mogelijk. Het zou een flinke klap voor Apple geweest zijn als de nieuwe iPhone 15-serie problemen zou oplopen in China.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business