Nieuws

Microsoft Lists voor iedereen beschikbaar

microsoft lists
© Microsoft
Microsoft Lists, de applicatie voor zakelijke gebruikers, is nu voor iedereen beschikbaar. Wie graag het ecosysteem van Microsoft gebruikt, heeft er zo weer een lijstjesapp bij.

Microsoft Lists bestaat al sinds 2020, maar was tot nog toe een onderdeel van de zakelijke abonnementen en enterpriseformules. Vorig jaar dook er een beperkte preview op voor de gewone consument en het bleek een teken aan de wand: iedereen met een Microsoft-account krijgt nu toegang tot de gratis versie van Microsoft Lists.

Net zoals bij Google Keep kan je met Microsoft Lists allerlei lijstjes aanmaken die via de cloud over toestellen heen synchroniseren. Er zijn zelfs kant-en-klare sjablonen om je daarbij te helpen. Denk daarbij aan het opvolgen van uitgaven, kookrecepten, ideeën voor cadeautjes, enzovoort. Je kan een list vervolgens delen met collega’s, vrienden of familie.

Microsoft Lists voor meer gebruiksgemak

De gebruikersinterface heeft een rasterachtige lay-out, maar je kan ook wisselen naar een kalendermodus of een aangepaste indeling. Verder is het ook mogelijk om lists als CSV-bestand te exporteren, waarna je de gegevens kan openen in een andere toepassing, zoals Microsoft Excel.

“We zijn benieuwd naar hoe gebruikers hun informatie zullen gaan tracken met Microsoft Lists en naar hun feedback op onze gepersonaliseerde ‘mobile-first’ ervaring”, zegt Garima Wadhera, een van de hoofdprogrammeurs.

Microsoft Lists zit momenteel in de previewfase en is toegankelijk via lists.microsoft.com. En er zijn ook de dedicated apps voor iOS en Android. Het is nog niet duidelijk of er ook een desktopapplicatie komt en wanneer Microsoft Lists uit de previewfase komt.

Uitgelicht artikel Eye Security waarschuwt: toename van Microsoft Teams cyberaanvallen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business