Nieuws

Dit zijn de nieuwe Pixel Buds Pro

Google Pixel Buds Pro
© Google
Geruchtenmaker Roland Quandt heeft vannacht afbeeldingen van de nieuwe Google Pixel Buds Pro in de kleuren ‘Porcelain’ en ‘Sky Blue’ gedeeld.

Qua ontwerp zijn de nieuwe Google Pixel Buds Pro identiek aan hun voorgangers. Ook het formaat van de nieuwe draadloze oortjes lijkt ongewijzigd. Wel komt Google met twee nieuwe kleuren: Sky Blue en Porcelain. Beide kleuren zijn weldra ook terug te vinden op de Pixel 8-serie, blijkens eerder gelekte renders van de Pixel 8 (Pro).

Verwacht wordt dat de bestaande kleuren van de Pixel Buds Pro – Charcoal, Coral, Lemongrass en Fog – beschikbaar blijven. Ook stelde 9to5Google eerder deze zomer dat de hardware van de Pixel Buds Pro ‘ongewijzigd’ blijft. Met andere woorden: het is mogelijk dat Google vanavond, tijdens zijn Made by Google-presentatie, enkel de nieuwe kleurcombinaties aankondigt.

Ons zou dat wel enigszins verrassen. De markt van draadloze in-ears is continue in beweging en fabrikanten als Samsung en zelfs Bose brengen jaarlijks nieuwe high-end oortjes uit. Bovendien is de prijs van de Pixel Buds Pro het voorbije jaar flink gedaald. Waar ze in bij de lancering in juli 2022 nog 229 euro kosten, is de prijs inmiddels gezakt tot onder de 150 euro.

Nieuwe softwarefuncties

Wel is het mogelijk dat Google nieuwe softwarefuncties gepland heeft. Google staat er immers om bekend om hardware steeds te verfijnen via software-updates. Zulke updates zouden onder meer verbeterde ruisonderdrukking en microfoonkwaliteit kunnen opleveren. Voorlopig blijft het echter speculeren over wat de zoekgigant voor ons in petto heeft.

Uitgelicht artikel head tracking Pixel Buds-app krijgt head tracking voor spatial audio

Blijft de hardware ongewijzigd? Dan bieden de Pixel Buds Pro een batterijduur tot 5 uur, IPX4-waterbestendigheid (oortjes), Bluetooth 5.0-ondersteuning en actieve ruisonderdrukking. Via de Pixel Buds-instellingen kan je ook het geluid aanpassen via een vijfbands EQ.

Woensdagavond 4 oktober krijgen we waarschijnlijk het verlossende woord te horen. Op de vraag wat nieuwe Google-oortjes te bieden hebben, hoef je dus niet lang meer te wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business