Nieuws

Instagram test aangepast doelpubliek voor Stories

stickers
© iStock / stockcam
Mogelijk zal je binnenkort Stories kunnen delen met een specifieke groep vrienden of familie. Instagram test verschillende audience lists.

Het was Instagrambaas Adam Mosseri zelf die de feature aankondigde, tijdens een livestream op zijn eigen account. De mogelijkheid om Stories met een zelf samengesteld publiek te delen, lijkt sterk op een uitbreiding van de ‘Close Friends’-optie die al een tijdje bestaat. Het kan je wat extra privacy geven, zeker als je profiel openbaar toegankelijk is en je dat toch zo wil houden.

Via de nieuwe audience lists hoef je je de categorie Close Friends dus niet meer voortdurend bij te werken en kan je op maat een doelpubliek samenstellen. Close Friends blijft dan echt voorbehouden voor de mensen die het dichtst bij je staan. Daarnaast moet het makkelijker worden om Stories over specifieke onderwerpen met de meest relevante volgers te delen.

Meer controle over Stories

“Het laat je toe om Stories met kleinere groepen te delen en geeft je meer controle over wie er nu precies je Stories te zien krijgt”, gaf Mosseri mee. “Aangezien ik Close Friends zelf vaak gebruik, ben ik best enthousiast over de optie om gepersonaliseerde lijsten te maken voor de mensen in mijn leven.”

Zoals uit de screenshot van Mosseri blijkt, kan je via het pop-upmenu Lists naast Close Friends eender welke doelgroep selecteren die je eerder ingesteld had. Zo kan je foto’s van een kunstig gerechtje met andere foodies delen en foto’s van je kinderen voorbehouden voor familie. Het gaat voor alle duidelijkheid om een experimentele feature, maar als we mogen voortgaan op het enthousiasme van de Instagrambaas, kunnen we de uitgebreide Lists in de nabije toekomst verwachten.

© Instagram/Adam Mosseri
Uitgelicht artikel Instagram logo met blauwe achtergrond Advertentievrije Instagram op komst, dit moet je weten

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business