Nieuws

YouTube gaat nieuwsvideo’s samenvoegen

YouTube logo
© Unsplash / Alexander Shatov
YouTube introduceert wat het zelf een multi-formaat nieuwservaring noemt. Die ervaring bestaat uit zowel reguliere video's en shorts over belangrijke gebeurtenissen.

Een korte demonstratievideo laat zien hoe YouTube een belangrijke gebeurtenis als de overstroming in Pakistan samenvat op zo’n nieuw tabblad. De tabbladen borduren voort om maatregelen als ‘Top Nieuws’ en ‘Breaking Nieuws’, die mensen toegang bieden tot kwalitatieve nieuwsbronnen. “Meer dan ooit blijven we ons inzetten om mensen te verbinden met hoogwaardige informatie waarop ze kunnen vertrouwen, vooral in tijden van verkiezingen, onrust en natuurrampen”, licht Google toe.

Om dat kracht bij te zetten, introduceert YouTube woensdag ‘nieuwspagina’s’. Op die pagina’s vind je content van ‘hoogwaardige bronnen, bestaande uit video’s, livestreams, podcasts en Shorts’. De pagina’s zorgen ervoor dat mensen zich vlot kunnen laten bijpraten over (belangrijke) gebeurtenissen.

Volgens Google komen de nieuwspagina’s per direct naar 40 landen. In eerste instantie vind je de nieuwspagina’s – te herkennen aan het krant-icoontje – enkel in de Android- en iOS-apps. Later volgt ook ondersteuning voor de desktop- en televisie-apps van YouTube.

Shorts Innovation Program

YouTube kwam woensdag verder op de proppen met het ‘Shorts Innovation Program’. Hiermee wil het platform nieuwsorganisaties (financieel) ondersteunen bij het maken van Shorts. “Om te beginnen werken we samen met meer dan 20 organisaties in 10 landen, waarvoor we in totaal 1,6 miljoen dollar beschikbaar stellen”, meldt de zoekgigant.

Deelnemers worden steeds geselecteerd op basis van voorgaande activiteiten op het platform. Meer specifiek: kanalen die reeds actief zijn met long-form video, maar nog moeite hebben met Shorts. Onder meer het Franse AFP doet mee aan Google’s Shorts-programma.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business