Nieuws

Dit heeft Apple in petto voor het Scary Fast-evenement op 31 oktober

Apple Scary Fast Mac-event
© Apple
Het "Scare Fast"-evenement van Apple zou in het teken van Halloween, nieuwe MacBook Pro's en nieuwe iMacs staan.

Apple liet eerder deze week weten dat hun volgende evenement “Scary Fast” zou gaan heten. Voor Amerika vindt het evenement plaats op 30 oktober in de avond – voor ons in de nacht van 30 op 31 oktober, om 2 uur. Het evenement zal waarschijnlijk helemaal in het teken van Halloween staan, maar ook van nieuwe Macs. Het evenement valt enkel online te bekijken.

Stilaan wordt duidelijk wat Apple op het evenement zal gaan voorstellen. Het zou volgens Bloomberg vooral om nieuwe iMacs en MacBooks gaan. Die toestellen zouden geen grote make-over gekregen hebben. Toch niet langs de buitenkant: langs de binnenkant zouden ze allemaal de nieuwe M3-processors van Apple moeten hebben. De Apple M3-chips zijn de eerste 3nm-chips die bij TSMC van de band rollen.

MacBook Pro

Voor de MacBook Pro’s zouden er twee machines op het programma staan. Ze staan momenteel onder bekend onder een codenaam, maar ze zouden alvast wel uitgerust worden met de nieuwe M3 Pro en M3 Max uit het chiparsenaal van Apple. Momenteel ziet het ernaar uit dat die M3 Pro een 12-core-CPU zal krijgen, met 18 cores voor grafische taken daarbovenop. Apple zou echter meerdere modellen van de chip testen, waaronder ook een model met 14 CPU-kernen en 30 GPU-kernen – als dat de uiteindelijk M3 Pro wordt, zou dat bijzonder interessant zijn.

De M3 Max zou dan weer 12 performancekernen en 4 efficiëntiekernen krijgen, met 40 GPU-cores daarbovenop. Ook van deze chip zouden meerdere varianten getest worden – de uiteindelijke lay-out van de chipset zou dus nog kunnen veranderen. Om die chips van voldoende werkgeheugen te voorzien zou Apple ook opties voor 24 en 48 GB RAM voorzien. Apple lijkt voor de nieuwe MacBook Pro’s dus vooral in te zetten op gamingprestaties.

iMac

Apple zou ook een nieuwe iMac voorstellen, al zou ook dat toestel er quasi identiek uitzien aan de huidige modellen. Wel zou Apple de staander verbeterd hebben en werd de binnenkant wat herschikt. Ook de nieuwe iMac zou een M3-chip krijgen. Die chip werd getest met 4 performancekernen en 4 efficiëntiekernen, maar met verschillende hoeveelheden aan GPU-kernen. Het is dus niet helemaal duidelijk wat de uiteindelijke configuratie wordt, al zal Apple ook hier willen inzetten op gaming.

Daarnaast krijgen de accessoires van Apple ook een upgrade: de Lightning-connector verdwijnt overal en wordt vervangen door een usb-c-aansluiting. Dat geldt voor de magische trackpads, keyboards en muizen van Apple. Bij de Magic Mouse blijft de usb-c-connector wel hopeloos aan de onderkant van de muis zitten.

Scary Fast

Wie zeker wil zijn van wat er in die nieuwe iMacs en MacBooks zit: op 31 oktober maakt Apple dat nieuws bekend. Dan zal je om twee uur ’s nachts kunnen meekijken met het online-evenement.

aioappleevenementimaclaptopmacbook proScary Fast

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals