Nieuws

Waze waarschuwt je voor kans op ongeval

Waze
© Google
Waze is van plan je nog beter geïnformeerd de baan op te sturen. De gps-app van Google zal je straks alert maken voor wegen waar vaak ongevallen gebeuren.

De nieuwste versie van Waze bevat notificaties voor de crashhistoriek van bepaalde wegen. Het moet je alerter maken voor verraderlijke stukken, zodat je snelheid kan minderen op risicovolle banen.

Bij een dergelijke weg zullen chauffeurs een pop-up te zien krijgen die aangeeft dat er regelmatig ongevallen gebeuren. Of die melding tevoorschijn komt, zal afhangen van meldingen van andere Waze-gebruikers. Die gegevens worden aangevuld met een analyse door artificiële intelligentie. In dat opzicht is de functie dus niet heel verschillend van andere meldingen in de app.

Geen melding op vaste routes

De AI houdt rekening met de drukte op de baan, de hellingsgraad van de weg en of het om een snelweg, dan wel een kleinere, lokale baan gaat. Mogelijk krijg je zelfs geen crashmelding te zien voor routes die je dagelijks neemt, zoals de weg naar je werk. De crashhistoriek is dus vooral bedoeld voor chauffeurs die op plaatsen komen waar ze niet zo vertrouwd zijn met het wegennet.

Het is de nieuwste toevoeging in een reeks veiligheidsfeatures die Waze-eigenaar Google de voorbije jaren introduceerde. Denk daarbij aan meldingen en live-informatie rond ongevallen. Wanneer het verkeer daardoor dreigt vast te lopen, kan Waze je een snellere route aanbieden. Bovendien maakt het de plek van het ongeval zo wat minder druk en kunnen hulpdiensten mogelijk sneller ter plaatse geraken.

Uitgelicht artikel Waze Waze sloopt nachtmodus in Carplay

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business