Nieuws

Waze sloopt nachtmodus in Carplay

Waze
© Google
Waze-gebruikers op Carplay moeten voorlopig handmatig de nachtmodus inschakelen zodra ze hun toestel aansluiten. Waardoor de bug wordt veroorzaakt, is niet bekend.

Waze-gebruikers melden dat het probleem is opgedoken na de uitrol versie 4.97 van de iOS-app. Een link met een voorgaande versie lijkt ook niet bijster realistisch – die werd een halve maand eerder uitgebracht, op 13 juli. Wanneer het probleem ook is ontstaan: vervelend is het zeker. Na de update schakelt Waze immers niet automatisch over op de nachtmodus. ‘s Avonds blijf de navigatie-app op Waze hierdoor steken in de oogverblindende dagmodus.

Oplossing: kijk op je iPhone

Er is nochtans wel één oplossing voor Carplay-gebruikers. Zij kunnen Wazes nachtmodus handmatig inschakelen via de instellingen op hun iPhone. Een andere oplossing is om de Waze-app op je iPhone volledig te sluiten en opnieuw te starten. Ook dan zou de donkere modus direct geactiveerd worden. Wachten op een update voor de navigatie-app is ook zeker mogelijk. Let wel: het duurt soms enkele dagen tot weken vooraleer Apple zo’n update voor zijn App Store goedkeurt.

Over de oorzaak van de Waze-bug op Carplay is vooralsnog niets gekend. Het probleem lijkt zeker en vast niet gelinkt aan specifieke automerken of infotainmentsystemen. Klachten op Googles supportforum spreken van problemen bij wagens van Mazda, Renault en Jeep. Maar ook andere merken worden hier en daar benoemd. Vermoedelijk zal Google dus zelf aan de slag moeten om de bug op te lossen.

Niet op Android Auto

Waze-gebruikers op Android Auto hebben vooralsnog niet met dit probleem te maken. Toch rijden ook zij niet geheel probleemloos rond. Begin augustus verscheen immers een bug met waardoor de navigatie-app op infotainmentsystemen van onder meer BMW geen routes kon laden. Google vroeg gebruikers direct naar meer informatie over de problemen. Een oplossing stond – en staat – daar nog niet direct voor klaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business