Nieuws

Waze staat in de file op Android Auto, loopt constant vast

Waze
© Google
Waze-gebruikers melden zich op Google's supportforum met problemen op Android Auto. Waze zou constant vastlopen als ze de navigatie willen starten.

Waze is voor velen hun favoriete navigatie-app – ook op Android Auto. Gebruikers die de app op dat platform gebruiken lopen nu echter tegen problemen aan. Volgens berichten op het supportforum is Waze niet in staat de route te berekenen. Nadat gebruikers de navigatie willen starten blijft de app namelijk hangen op ‘route berekenen’. De app kan vervolgens niet meer bediend worden.

Problemen op BMW’s

Op het forum melden zich met name BMW-bestuurders. Meer specifiek gaat het om bestuurders van BMW S Serie Touring (G21), BMW 1 Serie (118) en BMW 4 Serie-wagens. Deze auto’s zijn steeds tussen 2020 en 2022 afgeleverd. Het probleem lijkt zich echter niet te beperken tot BMW’s; volgens 9to5Google zijn ook enkele Mercedessen (AMG GT43) en Fords (Mustang Mach-E) getroffen.

Wat de oorzaak van het probleem is, is nog niet bekend. Gezien het probleem niet gelinkt is aan één merk, sluit dat problemen met specifieke infotainmentsystemen uit. De gemelde problemen zijn ook steeds uniek aan Waze – andere navigatie-apps op de wagens werden niet getroffen.

Oplossing niet beschikbaar

Google’s ontwikkelteam heeft het probleem intussen op hun radar. Gebruikers die dit probleem ervaren wordt verzocht screenshots en aanvullende informatie (app-versie, Android Auto-versie en informatie over hun auto) door te sturen. Een oplossing lijkt daarmee niet direct beschikbaar. Ook is niet exact bekend waardoor of wanneer het probleem is ontstaan. Daar het een trending-topic is op Google’s supportforum, wijst intussen wel op de ernst en spreiding van het probleem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business