Nieuws

Waze wordt rechtstreeks in auto’s geïntegreerd

Waze navigatie app auto android automotive renault
De navigatieapp Waze wordt meer in auto's geïntegreerd, enerzijds door het platform Android Automotive en anderzijds door automaker Renault.

De populaire navigatieapp Waze krijgt meer te zeggen in de multimediasystemen van auto’s. Om te beginnen heeft Google een Waze-app speciaal voor Android Automotive gelanceerd. Android Automotive is niet hetzelfde als Android Auto: Automotive is een versie van Android bedoeld voor multimediasystemen in auto’s, terwijl Android Auto een app is om een reeds bestaand multimediasysteem op Android-wijze te besturen. Android Automotive ondersteunt apps die voor zowel Android als Android Auto gebouwd zijn, maar Android Auto ondersteunt enkel apps die gemaakt zijn voor gebruik in een voertuig.

Voor Android Automotive en auto’s die er gebruik van maken, is er dus nu een geïntegreerde Waze-app. Google Maps had al een app voor Automotive, maar Waze-gebruikers moesten het al sinds juli 2017 met de Android Auto-versie stellen. De app voor Android Automotive zal breed uitrollen in 2023, maar begint nu met enkele selecte wagens waar Google ingebouwd zit.

Samenwerking met Renault

Enter Renault. De Franse autoproducent werkt samen met Google om Waze naar een aantal van hun wagens te brengen. De app zal als eerste beschikbaar worden bij de Renault Astral en Mégane E-Tech Electric. De voorwaarde is wel dat de specifieke wagen uitgerust is met het OpenR-scherm en het multimediasysteem OpenR Link met Google. Het installeren van de navigatieapp verloopt dan gewoon via de Play Store op het scherm in je auto. Daarna heb je toegang tot alle functies van de app en kun je moeiteloos overschakelen naar andere functies van de auto, zonder een smartphone nodig te hebben.

Meer details over wanneer de Waze-app voor Android Automotive naar andere wagens uitgerold zal worden, blijven tot nu toe uit. Aron Di Castro, directeur van Marketing en Partnerships bij het bedrijf, stelt in het persbericht van Renault wel dat “we ernaar uitkijken om deze gloednieuwe rijervaring vanaf 2023 wereldwijd aan te bieden aan zoveel mogelijk gebruikers”. Hopelijk zal dat voor Waze-gebruikers eerder vroeger dan later in het jaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business