Nieuws

XGIMI onthult Horizon Max: eerste IMAX Enhanced-projector

XGIMI Horizon Max
© XGIMI
CES 2024 staat bij projectorfabrikant XGIMI in het teken van de XGIMI Horizon Max, de eerste IMAX Enhanced-projector. Prijzen van de beamer zijn nog niet bekend.

“Met de HORIZON Max geven we home entertainment opnieuw vorm en leveren we een filmische ervaring die voorheen voorbehouden was aan high-end projectoren”, klinkt het in de aankondiging van XGIMI’s nieuwste beamer. De beamer bouwt voort op technieken van de XGIMI Horizon Ultra – nieuw in de mix zijn IMAX Enhanced, ‘ISA 5.0’ en ‘Dual Light 2.0’. De twee laatstgenoemde zijn technieken van XGIMI die dit jaar op “diverse nieuwe XGIMI-beamers terechtkomen”.

IMAX Enhanced

XGIMI is de eerste fabrikant met een IMAX Enhanced-gecertificeerde long-throw-beamer. Of XGIMI de Horizon Max ook heeft voorzien van Dolby Atmos of Dolby Vision, is niet duidelijk. Ook blijft onbekend of de beamer ondersteuning biedt voor audioformaten als Dolby Audio-formaten. Wel is bekend dat de projectorfabrikant gebruikmaakt van DTS:X-technieken voor de speakers op de Horizon Max.

Verder is duidelijk dat de beamer een piekhelderheid van 3.100 ISO Lumens biedt en het contrast op 2.000:1 uitkomt. XGIMI claimt dat de beamer is gekalibreerd om zeer nauwkeurige kleuren te weergeven, al worden daarover geen exacte uitspraken gedaan. Welke kleurruimtes de projector ondersteunt, is dus onbekend.

Intelligent Screen Adaptation

Die kleurweergave wordt alvast geoptimaliseerd door de ‘Dual Light 2.0’-technologie. XGIMI legt uit dat de techniek gebruikmaakt van drie lasers, wat een breder kleurbereik oplevert. Imperfecties van die lasers worden weggenomen door fosfor-kleurfilters.

Met de Horizon Max pakt XGIMI ook uit met een techniek die het Intelligent Screen Adaptation (ISA) 5 noemt. ISA 5 moet een optimale beeldweergave mogelijk maken, en gebruikt hiervoor zowel de hardware als software van de Max. “Dankzij de exclusieve, volledig geautomatiseerde gemotoriseerde gimbal, gaat de Horizon Max verder dan traditionele projectiesystemen door automatisch de beste projectiepositie op de muur te bepalen en op intelligente wijze instellingen voor specifieke muren te onthouden, waardoor gebruikers ongeëvenaard gemak wordt geboden”, licht de fabrikant toe.

Uitgelicht artikel XGIMI Horizon Pro XGIMI Horizon Pro review

Prijzen en beschikbaarheid

Tot slot is bekend dat de beamer op Google TV draait. Welke chipset dit OS moet aandrijven, laat de fabrikant in het midden. Wel laat XGIMI weten een samenwerking met MediaTek te zijn aangegaan. Die chipmaker levert in elk geval dit jaar chips voor diverse producten van de projectorfabrikant.

Wanneer de XGIMI Horizon Max in de winkelschappen ligt en tegen welke prijzen, is nog niet bekend. Het duurt meestal enkele weken tot maanden voordat de lokale beschikbaarheid bekend is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business