Nieuws

2FA-app Authy stopt met desktopapp

Authy
© Twilio
Authy-ontwikkelaar Twilio stopt met de ondersteuning van de desktopapp van Authy op Linux, macOS en Windows.

Twilio meldt op zijn supportforum dat de ondersteuning van de Authy-desktopapp in augustus 2024 ten einde loopt. Meer specifiek gaat het om de 32- en 64-bit-apps voor Linux, macOS en Windows (alle versies) die vanaf augustus 2024 niet meer werken. Volgens de ontwikkelaar van de 2FA-applicatie geldt de wijziging niet voor de iOS-app die werkt op Apple Silicon-systemen.

Gebruikers op oudere Mac-systemen, Linux en Windows worden doorverwezen naar de mobiele app van Authy. Hierop hoeven ze enkel in te loggen met hun telefoonnummer en e-mailadres, waarna de ingestelde 2FA-accounts meteen worden ingeladen. Mogelijk moeten ze die nog wel ontgrendelen – Authy biedt namelijk de optie om zijn 2FA-back-ups met een wachtwoord te beveiligen.

Overstappen naar een andere 2FA-app is eveneens een optie. Hiervoor geldt dan wel dat gebruikers de ingestelde accounts handmatig moeten verhuizen. Er is geen optie om de gegevens te exporteren.

Gestroomlijnd productaanbod

Voor Twilio is het alvast niet de eerste beleidswijziging deze week. Eerder kondigde de Authy-ontwikkelaar aan dat het bedrijf verder zou gaan onder een nieuw bestuur. Volgens Twilio is het verdwijnen van de desktopapps nodig om de “focus te stroomlijnen”, en wil het extra waarde bieden voor bestaande producten.

Die waarde komt dan mogelijk niet per se terecht bij Authy, maar Twilio's betaalde diensten. Naast de 2FA-app ontwikkelde het Amerikaanse bedrijf eveneens diverse sms-verificatieopties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business