Nieuws

Google investeert 25 miljoen euro in AI-vaardigheid EU-burgers

Artificial Intelligence
© iStock
Google heeft zopas een grote investering aangekondigd. De techreus reikt 25 miljoen euro uit om EU-burgers handiger te maken in het gebruik van AI-toepassingen.

Het moet meer burgers digitaal zelfredzaam helpen worden, nu de opmars van artificiële intelligentie het digitale landschap wat complexer maakt. Sociale ondernemingen en non-profitorganisaties zouden alvast in aanmerking komen voor de subsidie. Ook jan met de pet zou zich kunnen aanmelden voor een opleiding, aldus Google.

De nieuwe investering van Google in Europa moet gezien worden in het kader van de missie om meer burgers AI-vaardig te maken. Want ook de werkgelegenheid op vlak van artificiële intelligentie zal alleen maar toenemen. Mogelijk dreigt er op termijn zelfs een tekort aan bekwame werkkrachten. Om die twee doelstellingen aan elkaar te koppelen kunnen stages volgens Google heel waardevol zijn.

AI-vaardigheid via Growth Academy

Daarom gaat Google bedrijven ondersteunen met zijn ‘Growth Academy’. “Artificiële intelligentie heeft het enorme potentieel om de wereld op een positieve manier te veranderen. Langs de andere kant dreigt AI de bestaande digitale kloof te vergroten”, zegt Adrian Brown, directeur voor het Centre for Public. “Dit nieuwe programma zal mensen over heel Europa helpen met het ontwikkelen van hun kennis, vaardigheden en digitale zelfvertrouwen rond AI”, klinkt het.

Met zijn initiatief erkent Google alvast de groeiende nood aan AI-vaardigheid en -expertise. Dat de zoekgigant fors inzet op bedrijfsstages, laat zien dat er nood is aan gestructureerde programma’s om in korte tijd een impact te hebben op de bevolking.

Uitgelicht artikel AI beelden generator Meta en OpenAI labelen AI-beelden in strijd tegen desinformatie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business