Nieuws

Circle to Search zal tekst kunnen vertalen

Android smartphone
© Unsplash/Daniel Romero
Google gaat zijn recent gelanceerde Circle to Search-tool uitbreiden, zodat die ook vertalingen kan uitvoeren. De zoekreus gaat verschillende van zijn diensten upgraden.

Circle to Search laat sommige Android-gebruikers informatie opzoeken bij Google door op je scherm een object te omcirkelen. Straks zal dat dus ook kunnen met tekst die je wil vertalen. Volgens Google zal je zelfs geen cirkel hoeven tekenen om tekst die je op je smartphone tegenkomt te vertalen. Het zou volstaan om de homeknop of de navigatiebalk even ingedrukt te houden, om een nieuw vertaalicoontje te doen verschijnen.

Google demonstreerde de feature en liet zien hoe je een compleet menu kan vertalen door die ene long-press. Het is een functie die ook in Google Translate zit, zij het in een lichtjes andere vorm. Door de update hoeven gebruikers niet meer tussen apps te wisselen om meteen een vertaalresultaat te krijgen. 

Ook Google Maps krijgt updates

Daarnaast zou ook Google Maps een opfrisbeurt krijgen, waarbij de nadruk eveneens op AI komt te liggen. Wanneer je bijvoorbeeld een restaurant raadpleegt via Maps, dan zal AI er hoogtepunten van kunnen uitlichten en samenvatten wat mensen zoal goed vinden aan het eethuis. De technologie zal ook foto’s van gerechten kunnen analyseren en de naam en prijs van het gerecht voor je achterhalen. Dat kan handig zijn voor wie vegetarische opties zoekt, bijvoorbeeld. Google gaat via een algoritme een lijst van trendy hotspots kunnen samenstellen, zodat je nieuwe eetplekken kan ontdekken die aansluiten bij jouw smaak.

Al deze Maps-updates worden later deze maand uitgerold naar zowel Android- als iOS-gebruikers. De vertaaluitbreiding van Circle to Search is voorzien voor ‘de komende weken’, aldus de zoekgigant. In een eerste fase zal die feature wel enkel beschikbaar zijn voor de Google Pixel 7 en 8 en de Samsung Galaxy S24-reeks.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business