Nieuws

Shazam krijgt grote Wear OS-update

Shazam
© Apple
Apple is gestart met de uitrol van een verbeterde Shazam-app voor Wear OS. De wearable-app kan voortaan zelfstandig nummers herkennen.

Voorheen moest je nog de Shazam-app op je smartphone openen om liedjes te herkennen. De Wear OS-app was hierdoor niet altijd even behulpzaam. Na de update verandert dit eindelijk, waardoor de app een stuk zelfstandiger wordt. Gebruikers moeten hiervoor versie 14.18 installeren.

Na de update kan je vanaf het startscherm nummers herkennen. Hiervoor heb je geen smartphone nodig: het herkenningsproces wordt nu lokaal uitgevoerd. Een dataverbinding blijft wel vereist. Als je smartwatch LTE ondersteunt, kan je zelfs in de buitenlucht nummers laten herkennen. Voor smartwatches zonder LTE geldt dat je met een wifinetwerk verbonden moet zijn, óf dat de smartwatch met je telefoon verbonden moet zijn.

Als Shazam een nummer weet te raden, verschijnt de naam van het nummer en de artiest, evenals de albumcover. Verder biedt de Shazam-app niet veel functies: je kan nog naar onderen vegen om in te loggen. Alle herkende nummers worden dan in je Shazam-account opgeslagen.

Geen Wear OS-tegel

De gloednieuwe app mist ook een Shazam-tegel voor Wear OS. Hoewel je de app aan een wijzerplaat kan koppelen, zou een losse tegel meer functies kunnen bieden. Nu moet je de muziekherkenning bijvoorbeeld nog starten nadat je de Shazam-snelkoppeling aantikt. Via een tegel zou die herkenning meteen kunnen worden gestart.

ontspanningshazamWear OS

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals