Nieuws

ChatGPT gaat Reddit-posts tonen in conversaties

Reddit logo
© Rob Hampson (Unsplash)/Bewerking door TechPulse
OpenAI heeft een partnerschap afgesloten met Reddit. ChatGPT zal zo relevante discussies van het platform kunnen bovenhalen, terwijl Reddit AI-features kan aanbieden op zijn forums.

“De samenwerking laat de tools van OpenAI toe om een beter begrip te krijgen van de content op Reddit en die nuttig in te zetten. Zeker wanneer het over actuele onderwerpen gaat”, zeggen beide partijen in hun aankondiging. Als onderdeel van het partnerschap zal OpenAI ook stevig gaan adverteren op Reddit. 

Het is niet voor het eerst dat Reddit een dergelijke deal afsluit. In februari van dit jaar tekende het discussieplatform al een overeenkomst met Google, voor een bedrag van naar verluidt 60 miljoen euro. Hoeveel geld er bij de nieuwe deal gemoeid is, daarover willen beide partijen niets kwijt.

ChatGPT hongerig naar trainingsdata

De enige manier voor OpenAI om ChatGPT slimmer te maken, is door het taalmodel te laten trainen op nieuwe teksten en informatie. Daarom sloot OpenAI de voorbije weken ook al deals met Financial Times en Dotdash Meredith. Vorig jaar kwam er ook al een partnerschap met de Duitse uitgever Axel Springer, waarmee ChatGPT kon trainen op data uit publicaties als Politico, Business Insider en de Duitse kranten Bild en Die Welt.

Dankzij de nieuwe samenwerking met Reddit, krijgt OpenAI toegang tot de API van Reddit. Het AI-bedrijf zegt zo toegang te krijgen tot “in real time gestructureerde, unieke content”. Het is voorlopig nog niet duidelijk welke AI-features Reddit zal krijgen. Het zal er ongetwijfeld zijn voordeel mee kunnen doen, gezien de interactieve aard van het platform.

Dat OpenAI nu toegang krijgt tot de rijke dataset van menselijke gegevens, is toch wat opmerkelijk. Vorig jaar had Reddit nog aangekondigd dat het ontwikkelaars wilde gaan laten betalen voor toegang tot zijn API. Daardoor zagen tientallen third-party Reddit-clients zich genoodzaakt om ermee te stoppen. Duizenden subreddits gingen mee offline uit protest. Reddit verdedigde zich door te stellen dat grote AI-bedrijven hun data verzamelden zonder daar iets voor te betalen. De nieuwe deal met OpenAI maakt dus een einde aan die discussie.

Uitgelicht artikel GPT-4o chatgpt OpenAI brengt betalende functies naar gratis gebruikers met GPT-4o

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business