5 redenen om voor een ASUS OLED-laptop te kiezen

ASUS OLED
Door te kiezen voor een ASUS laptop met OLED-display verwen je jezelf op visueel vlak. Laat je overtuigen door deze 5 redenen.

Content creators en andere professionals die op zoek zijn naar een nieuwe laptop willen een toestel dat de best mogelijke prestaties levert. De juiste keuze stopt echter niet bij de selectie van het model met de krachtigste processor of grafische kaart. Het juiste beeldscherm kiezen is eveneens van cruciaal belang, want pijnlijke ogen of een ondermaatse kleurweergave hebben een directe impact op jouw werk. Een OLED-scherm kan in dat geval het verschil maken. 

ZenBook Flip 13 UX363 OLED

De ASUS OLED ZenBook line-up biedt daarom verschillende modellen aan met een OLED-display. Het gaat om laptops met het beste kleurengamma in hun klasse. Ze zorgen voor een levensechte kleurweergave van professionele beelden, wat ze uitermate geschikt maakt voor allerlei content creators. De voordelen beperken zich echter niet enkel tot kleurcorrectheid. 

1. OLED-zwart is écht zwart

De OLED-laptops van ASUS reproduceren zwart perfect. Dit is mogelijk omdat elk van de miljoenen pixels individueel in- en uitgeschakeld kan worden. Dit zorgt voor een groot verschil met klassieke LCD-schermen, die het meestal moeten stellen met 50 tot 60 LEDs als achtergrondverlichting. ASUS OLED-displays hebben een contrastratio van 1.000.000:1, resulterend in scherpe en heldere beelden. Zelfs in de donkerste scènes van je favoriete films. 

ASUS ZenBook Flip S

2. Levensechte kleuren

De ASUS ZenBook-line-up met OLED-display levert enorm gedetailleerde en realistische visuals die je normaal alleen in de bioscoop te zien krijgt. Dit is te danken aan het 100 procent DCI-P3 kleurengamma, dat 33 procent meer kleuren bevat dan het klassieke sRGB-gamma dat vaak gebruikt wordt in LCD-displays. ASUS OLED-schermen zijn ook Pantone gevalideerd voor superieure kleurnauwkeurigheid. Dit maakt hen enorm aangenaam in gebruik bij kleurintensieve projecten en elk type visuele content. 

ASUS OLED

3. Ongeziene details bij lage helderheid

Bij klassieke LCD-panelen verlies je al snel details en kleurkwaliteit bij het verminderen van de helderheid. Bij ASUS OLED-laptops is dit niet het geval en behoudt je de volledige 100 procent van het DCI-P3 kleurengamma, zelfs op de laagste helderheid. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een 3D kleurengamma dat rekening houdt met de verlichting van je beeldscherm om de correcte kleurweergave te bepalen. Het gevolg is dat je toegang hebt tot 1,6 keer het kleurvolume van een LCD-paneel en de helderheid niet altijd op het maximum moet zetten voor het beste resultaat.

4. 70 procent minder blauw licht

Blauw licht is schadelijk en zorgt voor pijnlijke ogen en een vermindering van de slaapkwaliteit. ASUS OLED-schermen verschuiven echter het blauwe gedeelte van het kleurenspectrum naar een minder schadelijke golflengte. Het resultaat is een verlaging van dat schadelijke licht met maar liefst 70 procent. Wat nog belangrijker is, is dat in tegenstelling tot traditionele blauwlichtfilters, het verschuiven van het spectrum betekent dat de kleurnauwkeurigheid niet hoeft te worden aangetast. 

5. Een supersnelle reactietijd

ASUS OLED-displays hebben een supersnelle reactietijd van slechts 0,2 ms. Dat is het snelste dat je op een laptop zal vinden en tot 50 keer sneller dan bij het gemiddelde LCD-paneel op een laptop. In de meeste gevallen bevindt de reactietijd zich daar tussen de 10 en 25 ms. Het verschil betekent dat snelle actiescènes vloeiender weergegeven worden dan ooit tevoren, games gespeeld kunnen worden met een zeer lage vertraging en dat het scrollen door tekst zonder vervaging kan. 

Spreekt een OLED-display je wel aan na het lezen van al deze voordelen? Neem dan zeker een kijkje op de website van ASUS en ontdek topmodellen zoals de ASUS ZenBook Flip S13 OLED (UX371), ASUS ZenBook Flip 13 OLED (UX363) en ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED (UX582).

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business