Apps tijdens verbouwing

Ga je verbouwen of heb je een lastige verbouwklus waar je maar niet uitkomt? Dan zijn er altijd de apps die je uit de brand helpen.

Advertentie

Er zijn namelijk tal van applicaties voor het verbouwen van je huis. Van het plannen van de inrichting, de kleuren op de muren tot het vinden van de juiste klusjesman. 

Vind de juiste expert voor jouw klus 

Als je een beetje weet wat je precies wilt voor je verbouwing, is het tijd om de juiste klusjesman te vinden. Klusbedrijven bellen kan een lange zoektocht worden en ze zitten vaak volgeboekt. Bovendien kan je tegen het probleem aanlopen dat je niet de juiste klusjesman kunt vinden. Er zijn apps die je hiermee kunnen helpen. Zoek je bijvoorbeeld een loodgieter voor het aanleggen van nieuwe leidingen in je badkamer of het aansluiten van een vaatwasser, dan vind je die gemakkelijk in jouw gemeente dankzij apps die vraag en aanbod bij elkaar brengen. Professionals kunnen een offerte indienen op jouw verzoek en je vindt zo sneller een klusjesman bij jou in de buurt. 

Maak je eigen project 

Waarschijnlijk heb je wel een idee hoe je verbouwing er ongeveer uit moet gaan zien, maar als je niet heel handig bent met potlood en papier is het juiste project vinden soms best een uitdaging. Gelukkig komt de techniek weer als de redder in nood door apps aan te bieden die je interieurplannen kunnen ondersteunen. Twee van deze apps zijn Houzz en Floorplanner. Dit zijn apps waarmee je kunt bepalen hoe je huis eruit moet gaan zien.  

Floorplanner 

Floorplanner is een van de meest gebruikte apps om plattegronden te tekenen in een interactieve app. Je zet de plattegrond van je woning zonder veel moeite in elkaar in zowel 2D als 3D en je kunt vervolgens met meubels schuiven en zo je ideale interieur bepalen. Er zijn overigens ook enkele andere interieurplanners op de markt zoals de IKEA Home Planner, Home Styler en Easy 2D. Floorplanner is echter de meest basic app met relatief veel standaardmogelijkheden, maar het staat je natuurlijk helemaal vrij de app te vinden die het beste werkt voor jou. 

Houzz 

Hoewel dit soort interieurplanners een ingebouwd virtueel assortiment aan meubels hebben, zoek je misschien iets specifieks. Meubels Googelen is wellicht niet het beste idee in de, omdat je dan het risico loopt te zoeken naar een speld in een hooiberg. De app Houzz, die ook wel de ‘Wikpedia voor meubels’ wordt genoemd, is daarom een uitstekende optie om het perfecte meubelstuk te vinden. Hier vind je duizenden meubels in alle soorten en maten. 

Maak gebruik van augmented reality 

De verffabrikant Levis heeft een speciale app ontwikkeld die gebruik maakt van zogenoemde augmented reality, zoals bijvoorbeeld Pokémon Go dat ook deed. Je hoeft alleen je telefoon op de muur te richten en je kunt nieuwe kleuren direct op de muur projecteren, een stuk gemakkelijker dan dat gedoe met testers natuurlijk. Ook de app IKEA Place, zet meubels uit het IKEA-assortiment met deze techniek virtueel in je kamer. Er zijn ook verschillende apps waarmee je schilderijen en prenten virtueel aan je muur kunt hangen met deze techniek. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here