[Partnerinfo] Opstarten, plannen, uitvoeren en afsluiten: JooS Consulting zet in op projectmanagement

Wat komt er zoal kijken bij de realisatie van een project? JooS Consulting deed een beroep op Kluwer Opleidingen en maakte kennis met theoretische principes en praktische cases.

 
JooS Consulting ondersteunt sinds 1998 bedrijven bij hun financiële processen. In 2007 werden ze ook actief binnen de HR-dienstverlening via zusterbedrijf PZ. Alles bij elkaar kan JooS Consulting rekenen op een team van ongeveer 250 professionals die tijdelijk of langdurig gedetacheerd werken. Professionals die ze de nodige ondersteuning willen geven om het beste werk te kunnen leveren.
 
Enige tijd geleden bleek dat klanten de senior professionals ook wilden inschakelen bij de uitwerking van bedrijfsprojecten: denk aan de implementatie van een ERP-pakket of de aanpak van ziekteverzuim. De consultants gaven aan nood te hebben aan extra theoretische ondersteuning en praktijkervaring. Ellen Cattoor, Talent Development Manager en Jonas Teunkens, Senior Finance Consultant vertellen hoe JooS Consulting dit aanpakte.
 

Toptrainer

In haar zoektocht naar de gepaste opleiding kwam Ellen Cattoor terecht bij Kluwer Opleidingen. Dat resulteerde in de tweedaagse in company basisopleiding ‘Projectmanagement van A tot Z’.
Drie groepen van een tiental professionals volgden eind 2015 de eerste cursusdag.
Ellen Cattoor: “We kregen zeer positieve feedback over deze interactieve opleiding. Trainer Dave Synaeve lichtte niet alleen de theorie toe maar gaf ook vanuit zijn eigen ervaring veel herkenbare praktijkvoorbeelden. Er was voldoende ruimte voor de specifieke vragen en uitdagingen van onze professionals.”
 

Door zijn toepasbaarheid binnen verschillende functies en sectoren kan de opleiding Projectmanagement iedereen een meerwaarde bieden.”

 
Deelnemer Jonas Teunkens vult aan: “De training was to the point en praktijkgericht. We leerden risico’s managen, omgaan met weerstanden… De leerstof was ook nuttig om je eigen activiteiten beter te organiseren. Het enige minpuntje is dat 2 dagen niet genoeg zijn om alles te kunnen doorgronden. Het gaf ons wel de motivatie en extra kennis om aan de slag te kunnen.”
 

Zelfvertrouwen

Het positieve effect laat zich volgens Cattoor nu al duidelijk voelen: “Het zelfvertrouwen van onze consultants is gevoelig verhoogd. Ze beschikken nu over de basiskennis om meteen projectverantwoordelijkheid te dragen als de klant daar om vraagt.” Teunkens bevestigt: “Ik treed nu voor het eerst op als ‘projectcoördinator’ bij mijn klant: ik sta in voor het volledige beheer van een project, waaronder ook de planning en risicomanagement.”
Dankzij de KMO-portefeuille durft Ellen Cattoor hier spreken van een rendabele investering. “Eind 2017 zal de teller staan op 9 verschillende cursusdagen en we programmeren de opleiding ook in 2018”. Jonas Teunkens zelf heeft de smaak intussen goed te pakken. Hij diende inmiddels een verzoek in om de projectmanagement-methode Prince2 te mogen volgen…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business