SAS Curiosity2Day: data en analytics waren nooit zo relevant als nu
Stel je eens voor hoe we deze pandemie zouden hebben beleefd als we geen data hadden. En geen technologie om die data te analyseren. Overal groeit het besef dat data ons leven eenvoudiger kan maken. Analytics-bedrijf SAS geeft u met Curiosity2Day een unieke kans om van sprekers uit allerlei sectoren te horen hoe zij aan de hand van data innovatie omzetten in actie.
Data redt levens
We staan er wellicht te weinig bij stil, maar op het hoogtepunt van de coronacrisis, heeft het gebruik van data ongetwijfeld levens gered. Ziekenhuizen kregen immers twee weken op voorhand een projectie van het aantal benodigde bedden om COVID-19-patiënten op te vangen. Zo wisten ze welke cruciale resources ze nodig hadden en hoe de bezettingsgraad op de dienst intensieve zorgen zou evolueren.
Ook vandaag gebruiken we gedetailleerde data om de verspreiding van het virus op te volgen, zodat we op microniveau snel kunnen ingrijpen. De overheid kan aan de hand van data de vaccinatie van de bevolking visualiseren, bijwerkingen in kaart brengen en de strategie bijsturen. En bedrijven die levensbelangrijke goederen produceren, zoals voedsel en medicijnen, benutten data om tijdig in te spelen op veranderingen en trends door hun productie- en toeleveringsketen aan te passen.
Van darmkanker tot topsport en klimaat
Het virus heeft ons meer dan ooit de waarde van data doen inzien, maar ook voor andere doeleinden bieden statistiek en analytics een zee aan mogelijkheden. Een goed voorbeeld hiervan is Caesar, een project van het Cancer Center Amsterdam in samenwerking met SAS. Advanced analytics helpt de artsen van het centrum bij het kiezen van behandelingsstrategieën voor darmkankerpatiënten met uitzaaiingen naar de lever. Waar ze vroeger tumoren manueel moesten evalueren, kunnen ze nu veel sneller en accurater een diagnose stellen en patiënten opvolgen. Het onderzoek is slechts een begin: artsen verwachten op termijn de overlevingskansen van kankerpatiënten aanzienlijk te verbeteren.
Ook buiten de medische wereld zien we veel mogelijkheden om met behulp van data betere beslissingen te nemen. Denk maar aan het aspect ‘veiligheid’. Nog zo’n actueel thema. Het is vandaag perfect mogelijk om de achtergrond te analyseren van mensen die vaker in de criminaliteit terechtkomen. Als we weten welke personen hier het meest vatbaar voor zijn, dan kunnen we daarop anticiperen. Of hoe we dankzij analytics overschakelen van een reactieve op een proactieve aanpak, en actie ondernemen voor iets een probleem wordt.
Ook topsport heeft het nut van data ontdekt. Coaches analyseren informatie om hun trainingen te optimaliseren, ploegopstellingen te veranderen en sportieve prestaties te verbeteren. En natuurlijk mogen we het belang van analytics in de strijd tegen de klimaatverandering niet vergeten. Data geeft ons inzichten om op een duurzame manier met het milieu om te gaan en de planeet te beschermen.
SAS Curiosity2Day
Data is een drijvende kracht achter innovatie. Nieuwsgierigheid is een ander cruciaal ingrediënt. Bij SAS is nieuwsgierigheid de basis van alles wat we doen. We kunnen de wereld alleen maar verbeteren door kritische vragen te stellen en dingen op een andere manier te doen. Stilstaan is hetzelfde als achteruitgaan. In het post-coronatijdperk willen we op een slimmere, en indien mogelijk ook meer proactieve manier van AI en analytics gebruikmaken. Zo zal technologie ons helpen om baanbrekende oplossingen te bouwen en de nieuwe uitdagingen van onze maatschappij het hoofd te bieden.
Hoe kunnen analytics en AI uw organisatie vooruithelpen? Hoe haalt u inzichten uit data om betere beslissingen te nemen en innovatie mogelijk te maken? Kortom, hoe zet u innovatie om in actie? Het SAS-evenement Curiosity2Day helpt u op weg. In 70 minuten hoort u van topsprekers uit verschillende branches – waaronder de sport, gezondheidszorg, banken en overheid – wat analytics en AI voor hun domein betekenen.
Laat u op 7 oktober 2021 inspireren en registreer u voor dit unieke evenement. Analytics en AI zijn nog nooit zo relevant geweest als vandaag, het loont dus om uw eigen nieuwsgierigheid te prikkelen en u te laten inspireren door mensen die deze wereld met data verbeteren. En hoe vaak krijgt u de kans om Ann Wauters, de grande dame van het Belgische basketbal, te horen spreken?
Dit artikel is geschreven door onze partner. De redactie van TechPulse Business is niet verantwoordelijk voor de inhoud.