Reviews

Getest: Logitech MX Performance en G700

We hebben 17 muizen op onze benchmarkmachine gezet, en getest op snelheid en nauwkeurigheid. Een overzicht van al de gesteste modellen, en een uitleg over de werking van de test, vind je hier.

Logitech stuurt ons twee high-end modellen op: de overbekende MX Performance en de G700. Beide zijn draadloos en werken via een USB-receiver die direct koppelt met de muis. De MX is een multimediamodel en de G700 is gericht op gamers. Dat is ook direct te zien en te voelen: de G700’s grip is ruwer en zijn pasvorm iets vrijer dan bij de MX. Daarnaast heeft de G700 veel meer (programmeerbare) knoppen dan de MX, dertien om precies te zijn. Overigens vinden we sommige knoppen onhandig geplaatst, zoals de vier knoppen onder de duim. Dat is iets te veel van het goede.

We vinden de pasvormen van Logitech erg prettig. Beide muizen geven veel steun aan de hand, waardoor lang werken uitstekend gaat. Ook is het prettig dat er geen draadje aan de muis zit. Dat scheelt weer frictie, al zullen sommige gebruikers dit absoluut geen probleem vinden.

Beide Logitechs presteren opvallend goed. We hadden zeker bij de MX niet echt verwacht dat hij goed mee zou kunnen in de test, maar dat doet hij zeker wel. Tot en met de vierde snelheid zien we keurig scores rond de 3.200 DPI. Pas bij de vijfde test zien we dat hij de handdoek in de ring gooit: 584 DPI. Al met al toch een erg nette prestatie.

De G700 kan tot de derde test goed meekomen: 6.200 DPI. Bij de vierde test zien we echter nog maar 4.500 DPI en de vijfde test komt uit op 0 door te veel foutieve metingen. Relatief gezien is de goedkopere MX (80 euro) dus beter, maar die dan wel niet de extra knoppen en precisie van de G700. Of je daarvoor 20 euro meer wilt betalen, is aan de consument. We vinden overigens beide muizen aan de prijzige kant in vergelijking met de concurrenten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business