Reviews

Getest: Microsoft Arc Mouse en Touch Mouse

We hebben 17 muizen op onze benchmarkmachine gezet, en getest op snelheid en nauwkeurigheid. Een overzicht van al de gesteste modellen, en een uitleg over de werking van de test, vind je hier.

Microsoft heeft twee bluetrackmuizen toegestuurd: de Arc Mouse en de Touch Mouse. De laatste is exclusief voor Windows 7 vanwege de diverse multi-touchmogelijkheden die deze muis biedt. De Arc Mouse is voor mobiel gebruik bedoeld: je kunt hem ‘opvouwen’, zodat hij gemakkelijk op te bergen is. Wil je hem in gebruik nemen, dan buig je hem tot een boog, waarna de muis zichzelf inschakelt.

[related_article id=”161452″]

In gebruik vinden we beide muizen niet super. De Touch Mouse voelt wat stroef op onze ondergrond en de pasvorm valt tegen. De Arc glijdt wel lekker, maar ligt eveneens niet super in de hand. Wel waarderen we de mogelijkheden die de Touch onder Windows 7 biedt. Door multi-touchgestures toe te passen, is het zeer gemakkelijk om vensters te vergroten, verkleinen en een overzicht op te roepen. De Arc biedt dit niet, maar is wel erg draagbaar en groter dan menig andere reismuis. Wat dat betreft heeft Microsoft zijn huiswerk wel goed gedaan. Nu nog een betere pasvorm en betere gliders onder de muis.

De sensoren van Microsoft zijn gewoonweg goed. Bluetrack is geen fabeltje: het werkt. We zien keurig waarden van rond de 1.000 DPI op het scherm. De Arc presteert opvallend genoeg iets beter in de test dan de Touch. Beide muizen blijven tot ongeveer 2 m/s prima presteren, wat wijst op degelijke hardware. Gaat de band sneller rollen, dan kunnen de muizen het niet meer bijbenen. Dat is op zich niet zo’n ramp.

Helaas zijn de muizen erg prijzig. De Arc kost 59 euro, de Touch gaat voor 79 euro over de toonbank. Wie niet de unieke features van deze muizen gaat gebruiken, kan beter een ander model aanschaffen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business