Reviews

Getest: Razer Naga Hex, Imperator en Mamba

We hebben 17 muizen op onze benchmarkmachine gezet, en getest op snelheid en nauwkeurigheid. Een overzicht van al de gesteste modellen, en een uitleg over de werking van de test, vind je hier.

We kunnen Razer eigenlijk wel de koning van de gaminghardware noemen, zeker na deze test. Alle muizen die we van ze hebben uitgeprobeerd, halen met vlag en wimpel het einde van de test. Stuk voor stuk halen ze de specificaties, op elke snelheid. Dat is echt een prestatie, want bijna geen enkel merk krijgt dat voor elkaar. Kortom: wie ongeveer 70 tot 80 euro te besteden heeft en een high-end gaming muis zoekt, kan onmogelijk een miskoop doen met Razer.

Wij hebben van Razer de Naga Hex, Imperator en Mamba getest (zowel de eerste als de tweede versie). De Imperator en nieuwe Mamba beschikken over een 6.400 DPI-sensor. De oudere Mamba (V1) heeft een sensor van 5.600 DPI, net als de Naga Hex.

De software van Razer laat nagenoeg alles toe, net als die van alle andere gamingmerken in deze test. We kunnen dus alle knoppen koppelen aan acties, de DPI instellen, de polling rate aanpassen en in sommige gevallen de lift height instellen: erg handig, zeker als een muis meerdere profielen heeft. Dat is in de meeste gevallen ook zo: drie profielen is vrij standaard bij Razer.

Het is minder handig dat het nu nodig is te registreren bij Razer om de software te kunnen gebruiken. Razer heeft namelijk een clouddienst gekoppeld aan de software. Wij zijn niet zo’n fan van onnodige registraties, en dus is het erg vervelend dat Razer het echt onmogelijk heeft gemaakt de software te gebruiken zonder login.

We kunnen vrij kort zijn over de prestaties: die zijn voorbeeldig. De muizen behalen simpelweg de snelheid en precisie die ze beloven, ook onder extreme omstandigheden. Daarbij komt dat we de muizen bijzonder prettig in de hand vinden liggen. Middelgrote tot grote handen worden goed ondersteund. De Naga Hex is een uitzondering: die vinden we minder prettig, al zullen gamers daar wellicht anders over denken. Een leuke extra aan de Imperator zijn de verschuifbare duimknoppen: zo kan iedereen deze knoppen op de juiste plek zetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business