Reviews

Getest: SteelSeries Kana, Kinzu, Sensei en WOW

We hebben 17 muizen op onze benchmarkmachine gezet, en getest op snelheid en nauwkeurigheid. Een overzicht van al de gesteste modellen, en een uitleg over de werking van de test, vind je hier.

Steelseries bakt er in tegenstelling tot Razer veel minder van. Ze zijn dan wel een gerenommeerd gamingmerk, maar hun topmodel, de Sensei, haalt geen 100 procent op de test. Opvallend genoeg doet de goedkopere Kana dat wel.

Op de doos van de Sensei zien we aardig wat marketingtermen: pro grade laser mouse, 32 bit ARM-processor en double cpi. Dat laatste trucje maakt het mogelijk om twee keer zo snel te werken. De muis heeft een sensor van 5.700 DPI, maar die kan op dubbele snelheid werken voor extra snelheid. Wij hebben op 5.700 DPI getest. Met double cpi aan komen de metingen er heel vreemd uit en zien we enorme pieken en dalen.

De software van Steelseries is extreem uitgebreid. Alles is instelbaar en programmeerbaar, van DPI tot polling rate en lift height, over de kleuren van de led’jes tot zelfs de tekst op het schermpje onderaan de muis. Ook prettig is dat de software geen account vereist om mee te werken.

Helaas voor de Sensei verloopt de test niet heel goed. We zien bij de eerste drie snelheden nog een prima meting, maar bij de derde snelheid gaat het mis. We zien veel meetfouten ontstaan en de precisie zakt in: 1.700 DPI op snelheid vier en 423 DPI bij de laatste. Toch niet echt goed voor een high-end muis.

Dat het nog erger kan, bewijst Steelseries’ WOW-muis. Bij deze muis wordt een zeer uitgebreid softwarepakket geleverd. Aangezien wij geen World Of Warcraft spelen, kennen we de helft van de instellingen niet. Toch vinden we de weg naar de DPI- en polling rate-instellingen, en zetten we ze op maximaal. Vreemd genoeg komen de metingen echter niet verder dan 257 DPI. Het zakt naargelang de snelheid hoger wordt, verder en verder. Bij de hoogste snelheid blijft er nog maar 45 DPI over: duidelijk geen muis voor wie precisie wenst. Het resultaat is erbarmelijk, zeker voor 90 euro.

Bij de twee goedkopere modellen lijkt het beter te gaan, maar toch zijn ook de metingen bij de Kinzu erg op het randje. We krijgen veel blanco metingen te zien. De Kana meet daarentegen perfect: geen dropouts of grote afwijkingen. Blijkbaar gebruikt Steelseries een slechtere sensor in de Kinzu dan in de Kana.

We zijn een beetje teleurgesteld in Steelseries. Ze claimen high-end gamingmuizen te maken en bieden mooie software en features, maar vergeten eigenlijk het belangrijkste: een degelijke sensor.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business