Reviews

Review Logitech k480: één klavier voor al je apparaten

Voordelen
Ondersteunt veel platformen
Typt comfortabel
Eenvoudig
Nadelen
Niet erg mobiel
Aanbevolen prijs: €49.99
Waar te koop?
Totaalscore 8
Dankzij het k480 Multi-Device Keyboard van Logitech wissel je zonder veel moeite tussen drie verschillende apparaten met één toetsenbord.

Het Multi-Device Keyboard k480 van Logitech lost een probleem op waarvan je waarschijnlijk niet eens wist dat je het had. Het draadloze klavier kan via bluetooth worden gekoppeld met drie verschillende toestellen (bijvoorbeeld je pc, smartphone en tablet) en laat je daar tussen wisselen met een eenvoudige draaiknop. Zo kan je tijdens het werken op je computer snel een sms’je beantwoorden op je smartphone en weer switchen naar de pc zonder je handen van het klavier te halen.

Het toetsenbord is compatibel met Windows, Mac, Android, iOS en Chrome OS. Windows Phone wordt jammer genoeg niet ondersteund, wat een beetje gek is omdat de k480 wel vrolijk samenwerkt met een Windows-pc. Twee AAA-batterijtjes zorgen voor de nodige energie en moeten volgens Logitech pas na twee jaar worden vervangen.

De k480 is relatief compact in de breedte, maar toch ruim genoeg om comfortabel te kunnen typen. De belangrijkste toetsen, inclusief functie- en mediaknoppen, zijn aanwezig en voelen aangenaam onder je vingers, maar achtergrondverlichting ontbreekt. Het toetsenbord is degelijk, maar ziet er wat oubollig uit.

Niet mobiel

Boven het klavier is ruimte gelaten voor een gleuf waar je je smartphone en/of tablet in kwijt kan. Je mag dit Multi-Device Keyboard wel niet als een mobiel toetsenbord beschouwen dat je overal mee naartoe neemt, daarvoor is het simpelweg te log en zwaar.

De k480 van Logitech is geen essentieel stuk hardware dat je per sé in huis moet halen, maar voor amper 50 euro kan het je digitale leven net dat beetje comfortabeler maken. Wie op zoek is naar een oplossing om meerdere toestellen met één toetsenbord aan te sturen, heeft aan de k480 de geknipte kandidaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business