Reviews

Review Logitech K830: toetsenbord voor in de zetel

Voordelen
verlichting
handige sneltoetsen
Nadelen
niet handig om lang te typen
autonomie
Aanbevolen prijs: €99,99
Waar te koop?
Totaalscore 8
Het Illuminated Living-Room Keyboard van Logitech is gemaakt voor gebruik in de woonkamer en beschikt daarvoor over enkele handige snufjes.

Je hoeft niet verder dan de naam te kijken om te beseffen dat het Logitech Illuminated Living-Room Keyboard K830 geen klassiek toetsenbord is. Dit klavier werd speciaal ontwikkeld voor gebruik in samenwerking met een mediacenter-pc die draait op Windows 7 of 8, en beschikt daarvoor over een aantal unieke eigenschappen.

De installatie is een fluitje van een cent. In de doos van de K830 vind je een kleine USB-ontvanger die je in een vrije poort van je pc prikt, en klaar is kees. Het toetsenbord werkt draadloos tot een afstand van ongeveer 10 meter. De beloofde batterijduur bedraagt 10 uur, wat niet bepaald lang is voor een draadloos toetsenbord. Wij zijn meestal een autonomie van enkele maanden gewoon. Vermoedelijk is de ledverlichting de schuldige. Opladen gebeurt via een meegeleverde microUSB-kabel.

Het toetsenbord is een stuk compacter dan een traditioneel exemplaar, zodat je het makkelijker in de hand kan nemen om vanuit de zetel je tv te bedienen. Het is niet het beste klavier om lang te typen, maar daar is het ook niet voor gebouwd. Het ingebouwde touchpad zorgt ervoor dat je geen aparte muis nodig hebt om door de interface van je mediacenter te navigeren.

De toetsen worden verlicht, zodat het klavier zich ook vlot laat bedienen in een verduisterde ruimte. Wanneer je niet aan het typen bent, wordt het licht gedimd, maar je kan de helderheid ook manueel aanpassen of het licht volledig uitzetten. Dankzij een set multimediatoetsen kan je in één beweging programma’s openen of je media starten en pauzeren. Aan alle toetsen kan bovendien een nieuwe functie worden toegewezen met de bijhorende software.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business