Reviews

Review Asustor AS-302T

Voordelen
prestaties
app-aanbod
interface
Nadelen
software voor initialisatie
Aanbevolen prijs: €299
Waar te koop?
Totaalscore 9
In een uitgebreide test hebben we zes NAS'en onder loep genomen. Hier bespreken we de Asustor AS-302T.

De AS-302T van Asustor kost 299 euro. Langs de buitenzijde zie ik nog niet meteen waarom. Het toestel is degelijk, schijven in het toestel steken gaat vlot, maar een echt premiumgevoel krijg ik hier niet meteen.

Voor de ingebruikname van de AS-302T heb je software nodig die je kan downloaden of gebruiken vanop het meegeleverde schijfje. Het toestel wordt direct gevonden op het netwerk, de initialisatie verloopt vlot en een wizard leidt me door de belangrijkste opties. Na een firmware-update verschijnt een mooie interface; één van de mooiste die ik in deze test tegenkwam.

Achter de mooie façade schuilt ook krachtige software. Deze NAS kan zowat alles, maar vooral de eenvoudige manier waarop je gebruikers kan beheren op dit toestel springt in het oog. Access Control gaat per gebruiker, per domein en zelfs erg eenvoudig per applicatie. Deze NAS is dus ideaal om binnen één huishouden te delen.

Aan applicaties trouwens geen gebrek. Asustor heeft één van de uitgebreidste appwinkels uit deze test. Favorieten als Plex zijn van de partij, net als Dropbox, Drive en verrassend genoeg een browser. Dat laatste is logisch wanneer je naar de aansluitingen van de NAS kijkt: de Asustor is voorzien van USB (3.0 en 2.0) maar ook van een HDMI-aansluiting.

Naast netwerkschijf doet dit toestel ook dienst als multimediacompagnon voor je televisie. Goedkope NASsen zijn niet zo geschikt als filmhub, maar dit exemplaar presteert wel uitstekend. Kijken we naar het totaalplaatje, dan stel ik vast dat Asustor de lat al meteen erg hoog legt. Ik heb de indruk dat de AS-302T iedere cent meer dan waard is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business