Reviews

Review Be Quiet! Dark Base Pro 900: perfecte kast

Voordelen
Glazen zijkant
Extreem aanpasbaar
Stil
Subliem kabelmanagement
Draadloos laden ingebouwd
Nadelen
Geen
Aanbevolen prijs: €249,90
Waar te koop?
Totaalscore 10
Als je op zoek bent naar een stille, aanpasbare premiumbehuizing voor je desktop, dan zal je weinig beter vinden.

De Dark Base Pro 900 meet 24,3 cm x 58,5 cm x 57,7 cm en die afmetingen verklappen al dat deze case groot genoeg is om zelfs de extreemste hardware te huisvesten. Het grote glazen raam, vervaardigd uit lichtjes getint getemperd glas, doet de kast meteen in het oog springen. De hele binnenkant van je bak is zo duidelijk zichtbaar, mede dankzij de verlichting die de meegeleverde led-strips voorzien. Verder is de case zwart met optionele zilveren of oranje accenten. Wij testten het oranje model dat erin slaagt de eenzame weg tussen schreeuwerigheid en klasse foutloos te bewandelen.

Lego of computerkast?

De case is compatibel met E-ATX en ATX-moederborden, de grootste grafische kaarten en koelers die je kan vinden, en tot vijftien 2,5 inch SATA-drives. Hoe je die monteert, laat Be Quiet volledig aan jou over. Deze bak neemt aanpasbaarheid naar een ander niveau. Je kan werkelijk heel het binnenwerk rondschuiven en je moederbord bijvoorbeeld aan de andere kant van de case ondersteboven monteren als je daar de drang toe voelt. Je kan zelfs het gewone en het glazen zijpaneel van plaats wisselen en de hele case in spiegelbeeld opbouwen, waardoor je componenten altijd zichtbaar blijven. Hoe je ook aan de slag wil gaan, achter het moederbord heb je steevast een zee van plaats om overtollige kabels weg te werken.

Deze bak neemt aanpasbaarheid naar een ander niveau.

Absolute aanrader

BeQuiet doet naar goede gewoonte meer dan voldoende moeite om de kast muisstil te maken, met speciale rubberen kabelhouders, extra stille ventilatoren en een luchtsysteem dat het geluid van de ventilatie moet temperen. Al het bovenstaande maakt de Dark Base Pro in onze ogen een sublieme behuizing maar er is meer. Zo krijg je bovenaan een ingebouwde Qi-lader om je smartphone draadloos op te laden en zit er een luchtfilter voor de ventilatoren om de bak stofvrij te houden. Moesten we vandaag zelf een case kopen voor onze eigen bak, dan was het deze.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business