Reviews

SilverStone Primera PM01 review: sportieve case

Voordelen
Correcte prijs
Sportief ontwerp
Led-verlichting
Fan-splitter
Kabelbeheer
Nadelen
Geen ruimte voor optische drives
Geen SD-kaartlezer
Harde schijven niet zichtbaar vanuit zijraampje
Aanbevolen prijs: €142,90
Waar te koop?
Totaalscore 8
Ben je op zoek naar een sportieve behuizing met uitgebreide led-verlichting, dan zal deze kast je ongetwijfeld in het oog springen.

De PM01 is het instapmodel van de nieuwe Primera-serie van het relatief onbekende SilverStone. De ATX-case komt in twee verschillende kleuren: zwart met rode led’s en wit met blauwe lichtjes. Wij testten de zwarte variant.

Eenvoudig fanbeheer

De case meet 571 x 220 x 560 mm en weegt ongeveer zes kilogram. Het gebogen raampje aan de zijkant heeft een merkwaardige vorm, dat er stijlvol uitziet en ons tegelijkertijd meer ruimte verschaft voor de bekabeling. Binnenin de kast steken reeds een tiental kabels zodat je een referentie hebt voor een goed georganiseerde case. Aan de voorkant vind je drie verlichte 140 mm-ventilatoren terug die ons in het donker trakteerden op een demonische look. Aan de achterkant is er nog eentje geplaatst en bovenaan kan de gebruiker optioneel twee 140 mm- of drie 120-mm fans plaatsen. Dankzij een ingebouwde fansplitter kan je tot wel tien ventilatoren aansturen, waardoor fanbeheer een pak eenvoudiger wordt. Voor liefhebbers van waterkoeling is er ruimte voor twee 360 mm-radiatoren.

Aan de bovenkant vind je de I/O-knop terug en een led-controller waarmee je de belichting kan instellen. Ook tref je er twee usb 2.0 en 3.0-poorten en inputs voor microfoon en koptelefoon. Gezien het innoverende ontwerp van de Primera PM01 vinden we deze klassieke setup een beetje saai. Daarnaast ontbreekt een SD-kaartlezer.

Geen optische drives

Intern kan je een voeding van maximaal 240 mm lang, drie 2,5- of 3,5-inchschijven en eventueel nog twee 2,5-inch SSD’s herbergen. Een klein nadeel is dat je de harde schijven niet kan zien vanuit het glazen raam. Je moet het linkerpaneel verwijderen vooraleer je toegang tot de ‘hard drive bays’ hebt. Verder is er geen ruimte voor optische drives. Een opvallende keuze, want vele gebruikers willen nog graag een film op dvd of Blu-ray bekijken.

Deze case is mooi geprijsd en zal door zijn opvallende ontwerp vooral gamers aanspreken die op zoek zijn naar een midrange-behuizing voor hun ATX-setup.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business