Reviews

Sony Xperia XZ1 Compact review: snel baksteentje

Voordelen
Compact
Uitstekende accuduur
Plaatsing vingerafdrukscanner
Slimme configuratie
Nadelen
Dik
Oubollig design
Klein scherm niet ideaal voor mediaconsumptie
Aanbevolen prijs: €599
Waar te koop?
Totaalscore 8
Zoek je een toptoestel met een klein scherm? Dan is de Sony Xperia XZ1 Compact wat voor jou.

Deze review is onderdeel van onze grote ‘Smartphonegids 2017’ waarin we 44 smartphones hebben getest. Klik hier voor een overzicht van alle premium smartphones in de test.


De Sony Xperia XZ1 Compact is te dik, net als de Sony Xperia XZ1. Gelukkig valt het minder op omwille van zijn compacte formaat.

Tijdens onze testperiode zijn we een beetje verliefd geworden op dit toestel. De luxe van een klein toestel dat vlot in je broekzak past en gemakkelijk met één hand bedienbaar is, went snel. Dat je ook nog eens kan genieten van een uitstekende batterij die vlot twee dagen meegaat, is leuk meegenomen.

Opvallend is de keuze voor een 720p-scherm. Dat lijkt een stom idee voor zo’n duur toestel, maar in de praktijk merk je daar niets van. 3D-games draaien vlotter dan zijn grotere broer en het geheel voelt veel meer in balans. Enkel wanneer je veel video kijkt, is het scherm wel te klein voor een optimale beleving.

De aan-uitknop aan de zijkant dubbelt als vingerafdruksensor, en die werkt bliksemsnel en accuraat. Alleen al om die reden snappen we dat Sony die dikke randen wil vasthouden: de positionering is perfect.

32 GB opslag is behoorlijk karig in deze prijsklasse, maar wie een echt toptoestel zoekt met een klein scherm wordt hier op zijn wenken bediend.


Benieuwd hoe de Sony Xperia XZ1 Compact presteert tegenover de concurrentie? Download nu onze ‘Smartphonegids 2017’ voor een uitgebreid overzicht van specificaties en testresultaten.

[whitepaper title=”Smartphonegids 2017: kies de telefoon die bij je past” thumb_url=”https://cdn.techpulse.be/2017/12/smartphonegids_300.jpg” download_url=”https://www.pages02.net/minocmediaservices/download/20171214_techpulse_smartphones”]  [/whitepaper]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business