Reviews

Apple iPhone 8 Plus review: retro-design

Voordelen
Uitstekende camera
Bliksemsnel
AR-functies
Draadloos laden
Nadelen
Oubollig design
Prijs
Aanbevolen prijs: €919
Waar te koop?
Totaalscore 9
Apple zet hoog in op augmented reality (AR), en daar kan je met de grote iPhone 8 Plus optimaal van profiteren.

Deze review is onderdeel van onze grote ‘Smartphonegids 2017’ waarin we 44 smartphones hebben getest. Klik hier voor een overzicht van alle premium smartphones in de test.


De grootste van de twee, met als enige een dubbele camera met telefotolens. Maakt dat een groot verschil? In sommige situaties is het fijn om extra zoom te hebben, maar samen met de iPhone 8 zijn het allebei uitstekende camera’s. De camera voelt zich het best in zijn sas bij foto’s met een groot dynamisch bereik. Het laat in donkere en lichte delen van de foto veel meer detail zien dan de rest. De portretfunctie scoort het beste van allemaal met een geloofwaardig bokeh-effect, ook al is het soms ietwat onderbelicht.

De iPhone 8 Plus krijgt dezelfde nieuwe functies als de iPhone 8, maar hij zingt het wel langer uit dan zijn kleine broer.

Het oude design zorgt ervoor dat deze telefoon heel groot is, ondanks dat het maar een 5,5 inchscherm aan boord heeft. De iPhone X gaat daar korte metten mee maken, en daar wringt het schoentje. Die kost maar 140 euro meer, en dan heb je wel ineens een revolutionair design met alles erop en eraan. En het formaat is veel kleiner ondanks het grotere scherm.

Apple zet hoog in op augmented reality (AR), en daar kan je met de grote iPhone 8 Plus optimaal van profiteren. De A11 Bionic is bliksemsnel, veel sneller dan de rest in deze test, waardoor je de iPhone 8 Plus op geen enkele hapering kan betrappen.

Met dank aan Coolblue voor het ter beschikking stellen van de iPhone 8 Plus.


Benieuwd hoe de Apple iPhone 8 Plus presteert tegenover de concurrentie? Download nu onze ‘Smartphonegids 2017’ voor een uitgebreid overzicht van specificaties en testresultaten.

[whitepaper title=”Smartphonegids 2017: kies de telefoon die bij je past” thumb_url=”https://cdn.techpulse.be/2017/12/smartphonegids_300.jpg” download_url=”https://www.pages02.net/minocmediaservices/download/20171214_techpulse_smartphones”]  [/whitepaper]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business