Reviews

Sony Xperia XZ1 review: verouderd vlaggenchip

Voordelen
Fantastisch scherm
Bloedmooi
Geweldige camera
Bliksemsnel
Nadelen
Plaatsing vingerafdruksensor
Teleurstellende accuduur
Aanbevolen prijs: €699
Waar te koop?
Totaalscore 8
Waar andere fabrikanten het laatste jaar alles ingezet hebben op een slankere lijn, blijft Sony vasthouden aan zijn verouderde design. De Xperia XZ1 is degelijk, maar daarmee is de kous ook af.

Deze review is onderdeel van onze grote ‘Smartphonegids 2017’ waarin we 44 smartphones hebben getest. Klik hier voor een overzicht van alle premium smartphones in de test.


De Sony Xperia XZ1 is te dik. Het design van Sony’s vlaggenschip is nauwelijks geëvolueerd sinds de Xperia Z1 en oogt ongelooflijk gedateerd vergeleken met andere toestellen in deze prijsklasse.

De schermranden zijn nauwelijks kleiner dan die van de goedkope Xperia L1 en het hoekige ontwerp voelt onaangenaam scherp aan in de hand. Bovendien waagt Sony het om bloatware zoals AVG protection vooraf te installeren op het toestel, wat je voor 699 euro gerust als persoonlijke belediging mag aanzien.

Ook de camera stelt teleur. De autofocus is trager dan aanvaardbaar in deze prijsklasse en hoewel de foto’s goed zijn, moeten ze onderdoen voor kiekjes van Huawei, Samsung, LG of Apple.

Toch is de Xperia XZ1 geen slecht toestel. De smartphone werkt net zo vlot als zijn concurrenten dankzij de krachtige Snapdragon aan boord, en het scherm is best mooi. De cameraknop met focusfunctie doet het toestel bovendien als fototoestel aanvoelen, een pluspunt waar Sony al jaren op inzet.

Op de processor na is er echter niets dat de prijs echt rechtvaardigt. De Sony Xperia XZ1 is een verouderd vlaggenschip.


Benieuwd hoe de Sony Xperia XZ1 presteert tegenover de concurrentie? Download nu onze ‘Smartphonegids 2017’ voor een uitgebreid overzicht van specificaties en testresultaten.

[whitepaper title=”Smartphonegids 2017: kies de telefoon die bij je past” thumb_url=”https://cdn.techpulse.be/2017/12/smartphonegids_300.jpg” download_url=”https://www.pages02.net/minocmediaservices/download/20171214_techpulse_smartphones”]  [/whitepaper]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business