Ivacy VPN
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Eenvoudig in gebruik
  • Streaming werkt betrouwbaar
CON
  • Geen transparant beleid
  • Interface kan update gebruiken

Ivacy is een van de minder bekende namen op de overweldigende VPN-markt. Verdient de dienst meer naambekendheid?

Advertentie

Gebruiksvriendelijkheid en interface

Wanneer je Ivacy voor het eerst start, merk je meteen dat de interface al een tijdje niet meer onder handen is genomen. Niet alleen grafisch voelt het dashboard gedateerd aan, maar ook qua gebruik. De verouderde interface heeft echter ook een voordeel, want daardoor is hij heel eenvoudig in gebruik. In het menu kan je bijvoorbeeld een use case selecteren: veilig browsen, streamen of downloaden. Om vervolgens te verbinden met een server, kan je een land kiezen (of de app automatisch de snelste server laten kiezen) en vervolgens klikken op de grote power-knop. Voor grote werelddelen (zoals Australië), kan je niet alleen een land kiezen, maar ook een stad. Zo kan je dus steeds verbinden met de server die het dichtst bij jou gepositioneerd is.

ivacy vpn running
De interface is eenvoudig, maar kan wel een opfrisbeurt gebruiken.

Prestaties

Verbinden met een server gaat snel en bovendien viel de snelheid van de servers ook goed mee wanneer je sowieso geen razendsnelle snelheden gewend bent. Gebruikelijk surfen we aan 220 Mbps, maar met de VPN ingeschakeld wordt die snelheid 90 Mbps. Een aardige dip dus, maar wanneer je sowieso al lagere snelheden hebt, zal je zien dat Ivacy geen al te grote hap uit je internetsnelheid neemt.

Extraatjes en privacy

In tegenstelling tot andere VPN’s biedt Ivacy weinig extraatjes. Ze focussen zich duidelijk op hun missie om internetgebruik zo veilig mogelijk te maken. Dat gebeurt bijvoorbeeld met een firewall op de servers van Ivacy zodat je een extra laag bescherming hebt tegen onreinheden zoals malware. Wie een VPN vaak gebruikt voor streaming, zal ook aangenaam verrast zijn met Ivacy. Via de knop voor streaming kan je namelijk aangeven welk kanaal je wil bekijken en vervolgens doet Ivacy de rest. We namen de proef op de som met de Amerikaanse versie van Netflix en alles verliep nagenoeg feilloos.

Qua privacy geeft Ivacy aan dat ze bijhouden wanneer je verbindt met hun servers en voor hoe lang, maar verder niets opslaan omtrent je internetgedrag. Daarnaast houden ze ook bij vanuit welk land je verbindt, hoeveel bandbreedte je verbruikt en wanneer er mislukte inlogpogingen plaatsvonden. Verder heeft het management er ook voor gekozen om quasi anoniem te blijven voor eigen veiligheid, waardoor we niet meteen een idee hebben wie er achter de dienst zit.

ivacy streaming channels
Streaming werkt eenvoudig en betrouwbaar.

Prijzen

Ivacy is heel competitief geprijsd met prijzen die goedkoper worden wanneer je een abonnement afneemt voor langere tijd. Voor een maand betaal je 9 euro, voor 1 jaar betaal je 35 euro en voor 5 jaar betaal je slechts 50 euro (tijdens een deal).

Conclusie

Ivacy scoort hoogt op het vlak van gebruiksvriendelijkheid, prijsstelling en streamingsmogelijkheden. Toch is de interface aan een grafische update toe en zou meer transparantie over het beleid van de dienst een welkome toevoeging zijn. Verwacht geen razendsnelle snelheden, maar bij normaal gebruik zal je absoluut geen last hebben van de VPN.

Advertentie