Reviews

Corsair K65 RGB Mini review: Corsair gaat 60%

Corsair K65 mini RGB
Voordelen
Zeer minimalistisch
Aangename toetsen met textuur
Knappe implementatie van RGB
Verwijderbare USB-C-kabel
Nadelen
Plastic basis
Veer te horen bij loslaten toetsen
Aanbevolen prijs: €129,99
Waar te koop?
Totaalscore 8
Heb jij ruimte nodig op je bureau? Dan kan een 60 mechanisch toetsenbord zoals de Corsair K65 RGB Mini de oplossing bieden.

Met de K65 RGB Mini lanceert Corsair voor de eerste maal een 60% mechanisch gaming toetsenbord. Het bord komt voorzien van Cherry MX mechanische switches, dynamische RGB-verlichting per toets, de nieuwe Corsair Axon hyper processing technologie die een polling rate van 8.000Hz mogelijk maakt én een verwijderbare USB-C-kabel. Het gaat met andere woorden om een klein toetsenbord met heel veel mogelijkheden. 

Ontwerp

We ontvangen niet vaak 60% toetsenbord ter review, maar de markt ervoor bestaat wel degelijk. De compacte vormfactor maakt komaf met overtollige zaken zoals de pijltjestoetsen, het numpad en de functietoetsen om zo een zeer minimalistische uitstraling te bewaren. De toetsenborden worden ook massaal aangepast, wat in dit geval kan door middel van de Corsair PBT Double-Shot Pro mod kits. 

Het toetsenbord heeft afmetingen van 294x105x44 millimeter en weegt slechts 570 gram. De basis is gemaakt uit een zwart plastic gelijkaardig aan de meeste andere toetsenborden die je op de markt kan vinden. Onderaan vinden we 4 rubberen voetjes die het bord stevig op zijn plaats houden en achteraan zien we een zwart Corsair-logo en een aansluiting voor de gevlochten USB-C-kabel. Het feit dat je deze van de K65 RGB Mini kan loskoppelen, maakt dat het keyboard makkelijk mee te nemen is zonder dat de kabel in de weg zit. 

Corsair levert ook nog een extra escape-toets mee in de verpakking met hun logo erop en je kan de spatiebalk vervangen door een exemplaar dat minder doorzichtig is indien gewenst. 

Toetsen

Waar Corsair zich echter hoopt te onderscheiden en het prijskaartje van 129,99 euro de moeite waard wil maken, zijn de toetsen zelf. Zoals we al aanhaalden gaat het om Cherry MX mechanische switches en PBT Double-Shot keycaps die de nodige aanslagen kunnen weerstaan, tot wel 100 miljoen aanslagen. 8.000Hz hyper-polling zorgt ervoor dat je input tot 8 keer sneller geregistreerd kan worden dan bij standaard toetsenborden. De actuatie-afstand is slechts 1.2mm, waardoor je enorm snel kan typen en de aller snelste reactietijd kan hebben tijdens het gamen. 

In de praktijk voelen de toetsen zeer goed aan. Er is een lichte textuur aanwezig die goed aanvoelt en vingerafdrukken minder zichtbaar maakt dan een glad oppervlak. Ondanks het feit dat een 60% toetsenbord meestal geen polssteun heeft, is de type-houding toch aangenaam, zelfs bij langere sessies. 

Corsair K65 mini RGB

Typen is ook heel aangenaam, al is de auditieve ervaring wat minder. Naast het mechanische geklik van de toetsen hoor je immers ook een metalen geluid wanneer een toets terug op zijn plaats springt. Dit is vooral op te merken bij de grotere toetsen zoals de spatiebalk of Enter. In het midden van de actie tijdens het gamen zal je dit weliswaar minder opmerken en is het een non-issue, maar tijdens dagdagelijkse zaken is het soms wat storend. 

Houd ook rekening met het feit dat de Corsair K65 RGB Mini wat wennen zal zijn als je de overstap maakt van een volledig toetsenbord. Je mist immers aardig wat toetsen en het is even vreemd om geen delete-knop of pijltjestoetsen te hebben. Het is echter minder een probleem dan je zou denken en dat dankzij de functietoets(en). Druk je de functietoets in dan kan je de vele sneltoetsen activeren die aan de onderkant van elke toets te vinden zijn, gaan van de pijltjestoetsen tot mediatoetsen, links of rechts klikken en natuurlijk de F-toetsen. Niet alle toetsen zijn even logisch geplaatst, zoals de pijltjestoetsen die zich onder UHJK bevinden, maar alles went na een tijdje. Bovendien kan je nog een derde laag aan sneltoetsen toevoegen via de iCue-software, die je dan activeert door FN en FN2 samen in te drukken.

iCue speelt een grote rol in het optimaal benutten van je Corsair K65 Mini. Naast het aanpassen van individuele toetsen kan je hier ook Hardware Key Assignments en Lightning instellen. Dit zijn wijzigingen die je maakt en opslaat in het interne geheugen van het toetsenbord, zodat je ze op eender welke computer kan gebruiken. 

RGB

De K65 RGB Mini heeft, zoals de naam het zegt, uiteraard ook RGB-verlichting. Het licht is mooi verspreid aangezien elke toets zijn eigen LEDs heeft en is zichtbaar tussen de toetsen en onder de letters en andere markeringen. Het gaat om een van de beste implementaties van RGB die we al gezien hebben op een mechanisch toetsenbord, met een aanbod handige presets recht uit de doos. Je kan natuurlijk ook je eigen ontwerp maken, want niet iedereen zal fan zijn van overdreven regenboogeffecten. Handig ook is dat je je toetsenbord dankzij iCue kan synchroniseren met je andere apparaten. Je Corsair muis of headset zijn dan logische keuzes, maar je kan zelfs je case- en RAM-verlichting in lijn brengen met je gekozen effecten. Hetzelfde voor apparaten van andere merken die iCue ondersteunen, zoals ons ASUS moederbord. 

Corsair K65

Eindoordeel Corsair K65 RGB Mini

De Corsair K65 RGB Mini is naar onze mening een geweldig 60% mechanisch toetsenbord dat menig gamer zal kunnen plezieren. Met zijn prijs van 129 euro positioneert het zich tussen gelijkaardige borden. De RGB-verlichting en toetsen zijn enorm aangenaam in gebruik, al hadden we graag een aluminium basis gezien om het geheel een premium afwerking te geven. De mod kits zorgen echter ook wel voor mogelijkheden om het uiterlijk naar wens aan te passen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business