Reviews

Loewe WE.SEE 43 review: een streling voor het oog

Loewe WE.SEE 43 review
Voordelen
Knap design
Prachtige beeldkwaliteit
Automatische gaming modus
Nadelen
Aan de duurdere kant
Audio kan beter
Geen ondersteuning voor AirPlay 2
Aanbevolen prijs: €1299 euro
Waar te koop?
Totaalscore 8
Dit is de Loewe WE.SEE 43 uit 2021. We gingen aan de slag met de ‘tv voor millenials’, ons verdict over de nieuwe smart tv lees je hier.

In het najaar van 2020, temidden van een van de eerste coronagolven, lanceerde Loewe een nieuw submerk voor millenials. Onder de naam WE. zou de Duitse premiumfabrikant tv’s en speakers gaan uitbrengen voor de jongere generatie. Die moesten betaalbaar en kleurrijk zijn. Na het nakende faillissement en een reddende overname, was het bedrijf toe aan vernieuwing. WE. blaast een frisse wind. Wij gingen aan de slag met de WE.SEE 43, zoals de naam het zegt, de 43-inch variant van hun eerste smart tv.

Loewe WE.SEE 43 review: wat vinden we ervan?

Loewe WE.SEE 43 review
In alle maten en kleuren beschikbaar.

Specificaties

  • Kleuren: rood, blauw of grijs
  • Varianten: 32-, 43-, 50- of 55 inch
  • Beeld: 4K LCD (met e-led) HDR10
  • Audio: 80 watt soundbar met Dolby Atmos
  • Prijsklasse: Vanaf 999 euro (vanaf 32 inch)

Design

Wie Loewe zegt, denkt aan klassevolle tv’s met een zeer moderne uitstraling. Het ontwerp van Loewe-tv’s is altijd voor geweest op dat van andere fabrikanten en dat zie je ook terugkomen in het design van de WE.SEE-reeks. Wij gingen aan de slag met de 43 inch variant in de lichtgrijze variant. De tv valt meteen op door zijn strakke design waarbij de screen-to-body ratio opvallend klein is. Alleen onderaan zit een iets grotere balk waar de soundbar in verborgen zit. Toch neemt ook deze maar heel weinig plaats in en geeft de uitstraling van deze tv een leuke extra. Het plaatje klopt dus, als je het ons vraagt.

Als de WE.SEE niet aan staat zien we onderaan 4 kleine bolletjes verschijnen waardoor je weet dat het toestel niet actief is. Loewe lijkt er bewust voor te hebben gekozen om de bolletjes niet op te lichten als de tv wel aan staat, vermoedelijk omdat het kan afleiden. De keuze voor dat ontwerp heeft als nadeel dat wie een externe soundbar heeft staan goed moet richten met de afstandsbediening. Aan de zijkant bovenaan vinden we dan weer een klein stoffen label waarop het logo van WE.SEE afgebeeld staat. Klein, fijn, onopvallend maar toch een leuke extra touch. Als je het toestel niet ophangt rust de WE.SEE op een centrale poot. Ook deze valt bijna niet op omdat de onderkant van de soundbar net niet tegen de poot komt. Over het algemeen heeft deze tv, hoe groot hij ook is, een rustgevende uitstraling die kan opgaan in een modern interieur.

Smart tv

Genoeg over de uitstraling van de WE.SEE 43. Wat heeft deze smart tv voor ons in petto? Loewe heeft al deze modellen voorzien van het eigen Loewe os7. Dat besturingssysteem is speciaal gemaakt voor eigen toestellen maar heeft dus ook beperkingen. Zo heeft dit model geen ondersteuning voor Apple AirPlay, wel voor Android en Windows. Of er in de toekomst ook ondersteuning voor casting via AirPlay komt, is niet geweten. In principe heb je via os7 wel toegang tot een heleboel apps zoals bijvoorbeeld Netflix, Amazon Prime Video of YouTube.

Het OS biedt ook ondersteuning voor externe apparaten om foto’s, video’s en muziek af te spelen. Dat laatste kan overigens ook via bluetooth. Wie wil, kan de WE.SEE dus ook gaan gebruiken als bluetoothspeaker in de woonkamer. Verder kan je via de gratis Vivid-app je smart tv koppelen en beheren vanop je smartphone. De app is ook te gebruiken als afstandsbediening voor je tv.

En nu we het toch over de afstandsbediening hebben, ook deze biedt snelknoppen naar Netflix, Deezer, Prime Video en andere mediakanalen. De afstandsbediening heeft een strak en modern uiterlijk, niet te veel toeters en bellen maar wel al het nodige. Wie gebruikmaakt van een externe mediabox kan deze instellen om te gebruiken als vaste afstandsbediening in de plaats van het model dat Loewe standaard meegeeft.

Beeldkwaliteit

Alle modellen hebben een Ultra HD LCD-paneel van 3840 x 2160 pixels. Het LCD-display is voorzien van E-led backlight en een kijkhoek van 178 graden. Maar waren we nu tevreden van de beeldkwaliteit van de WE.SEE 43? Zeker wel, het prachtige display krijgt van ons een 9/10, prachtige kleuren, volle kleuren, duidelijke contrasten door HDR10, vloeiende beelden en ga zo maar door. Zowel zwart als rood (bijvoorbeeld bij een knetterend haardvuur) komen heel goed tot leven. Qua connectiviteit heeft de WE.SEE 43 eArc, 4 HDMI 2.2, WLAN, WiFi en Toslink aan boord. Met deze opties heb je dus meer dan voldoende mogelijkheden om aan de slag te gaan met randapparatuur.

Gedurende onze test zijn we veel aan de slag geweest met 4K-content op Netflix en games op onze Xbox Series S. 4K-beelden zijn aan een lagere frame rate maar we waren helemaal overtuigd van de visuele aantrekkingskracht die de combinatie van deze Loewe WE.SEE en games als Forza Horizon 5 te bieden heeft.

Of je nu dus naar een rustige film kijkt, een echte oorlogsthriller of games als Call of Duty/Forza Horizon speelt, de Loewe WE.SEE wist ons te overtuigen en als je de aankoop overweegt kunnen we garanderen dat je er geen spijt van zal hebben.

Loewe WE.SEE 43 review

Conclusie

Is deze tv iets voor jou? Als je op zoek bent naar kwaliteit, een prachtig 4K-beeld met HDR10 en Dolby Atmos, dan is de Loewe WE.SEE-reeks zeker het overwegen waard. Bovendien heeft het model een automatische gaming modus waardoor jij als gebruiker niet bezig moet zijn met de beeldinstellingen, de Loewe doet het voor jou. We geven toe dat een televisie voor de jongere generatie misschien toch aan de duurdere kant is, maar je krijgt er echt wel veel voor terug. Dat zit ‘m dikwijls ook in details zoals bijvoorbeeld de kabelgoten aan de achterkant, je kan alles volledig wegwerken waardoor je geen wirwar aan kabels achter je tv-kast krijgt. Dat zijn features waar veel tv-bouwers nog wat van kunnen leren. Jammer genoeg heb je dan weer geen toegang tot Apple AirPlay 2, maar in combinatie met een Apple TV-box of andere diensten (zoals Vivid) heb je al snel een alternatief ter beschikking.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business