Reviews

Xiaomi Redmi Pad review: urenlang plezier

xiaomi redmi pad tablet review camera scherm batterij
Voordelen
Lange batterijduur
Vlotte prestaties
Nadelen
Camera is niet denderend
Aanbevolen prijs: €329
Waar te koop?

Xiaomi Redmi Pad Wifi 3GB/64GB Tablet - Green (Global Ver.)

Last Amazon price update was: 1 december 2023 19:23 19:23
Totaalscore 8
De eerste Xiaomi-tablet in het middensegment is een feit met de Xiaomi Redmi Pad. Maar weet de tablet de verwachtingen ook in te lossen?

Het ontwerp van de Xiaomi Redmi Pad is vrij standaard. De tablet weegt 445 gram, wat niet niets is, maar ook niet overdreven zwaar om te gebruiken. De vier luidsprekers, twee aan iedere korte kant, zijn wel aangenaam en verzekeren dat je hoe dan ook helder geluid zal horen. Op de achterkant laat je eigenlijk zo goed als geen vingerafdrukken achter met de matte afwerking. Het doet de tablet ook luxueus en fijn aanvoelen. Het scherm daarentegen is redelijk vatbaar voor vingerafdrukken; regelmatig schoonvegen is dus de boodschap. Wat je op het scherm van 10,6 inch zelf ziet, is overigens wel mooi. Een verversingssnelheid van 90 Hz blijkt meer dan voldoende. De weergave van “meer dan 1 miljard kleuren” is uiterst scherp met een resolutie van 2000 op 1200 pixels.

Camera

Er zit één camera aan de achterkant en één aan de voorkant van de Redmi Pad. De camera aan de voorkant is op de lange kant van het scherm geplaatst. Beide camera’s zijn 8 MP. Het lage aantal megapixels valt wel op bij het nemen van foto’s, maar het gaat ook niet om een onoverkomelijk slechte kwaliteit. Van een tablet moet je uiteindelijk ook geen professionele kwaliteit verwachten, zoals bij sommige smartphones wel het geval is.

Batterij en prestaties

Van een batterij van 8000 mAh mag je wel wat verwachten. Die verwachtingen werden ook ingelost: we moesten de Redmi Pad amper opladen tijdens de testperiode. Urenlang scrollen, berichten sturen of video’s kijken: het was allemaal geen probleem voor de tablet. Ook in periodes waar de tablet amper werd gebruikt, liep de batterij enorm langzaam leeg. Als je dan uiteindelijk toch moet opladen, zal je wel moeten rekenen op een langere oplaadtijd ondanks het snelladen van 18W.

Op vlak van prestaties waren er weinig obstakels. Wij hebben de uitvoering met 4 GB RAM en 128 GB opslag getest; er is ook een versie met 3 GB RAM en 64 GB opslag en een versie met 6 GB RAM en 128 GB opslag. 4 GB RAM en de MediaTek Helio G99-processor leken in ieder geval meer dan voldoende voor een basis aan streamen, browsen en simpele games.

Eindoordeel

Voor 329 euro (in de uitvoering van 4 GB RAM en 128 GB opslag) is de Xiaomi Redmi Pad een uitstekende keuze. Alles wat een gemiddelde tabletgebruiker nodig heeft, is bij dit apparaat prima mogelijk. Het enige wat echt nadelig lijkt, zijn de camera’s, maar voor een tablet hoeft dat zeker geen dealbreaker te zijn. Zelfs dan nog maakt de fantastische batterijduur dat eigenlijk helemaal goed.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business