Tips

Mobiel bankieren met KBC

ZDNet test deze week de oplossingen voor mobiel bankieren bij de Belgische banken. Elke dag bespreken we één app en vandaag is dat Mobile Banking van KBC.

Als je de allereerste keer wil inloggen, dan is er wat extra werk. Dat doe je door op de webinterface een nieuw toestel toe te voegen. Je krijgt van KBC een wachtwoord, welk je moet invullen in de app.

De app zal daarna vragen om een nieuw wachtwoord in te geven. Dat wachtwoord mag maximaal acht tekens bevatten en minimaal zes tekens. Telkens je de app verwijdert of een nieuw toestel wil gebruiken zal je deze procedure moeten herhalen.

[related_article id=”161563″]

Eenmaal ingelogd krijg je een overzicht van je rekeningen. Onderaan is een menu met enkele opties, die met een vegende beweging naar links kan worden doorgeschoven om meer opties weer te geven.

Enkele mogelijkheden van de KBC app zijn overschrijvingen, "scashen" (waarbij je van de éne smartphone naar de andere geld kan overmaken) en doelsparen. In de app kan je ook eventuele kredietkaarten beheren.

Heb je meer dan één KBC-rekening, dan krijg je in het rekeningoverzicht bij het transactie-logboek twee knoppen: overschrijven van en overschrijven naar. Een grote overschrijving zal helaas wel altijd moeten worden bevestigd met een kaartlezer.

De KBC Mobile Banking-app is beschikbaar voor iOS en Android in de App Store en Play Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business