Tips

Leer de kleintjes speels programmeren met schattige robot

Robomind leert kinderen op speelse wijze de logica van programmeren, met hulp van een robot die ze op hun eigen niveau het schrijven van code uitlegt.

Van alle educatieve tools voor programmeren die we tot nu zagen, is Robomind met gemak één van de toegankelijkste. Kinderen moeten een rijdende robot door een labyrint loodsen, via commando’s die ze via een menu kunnen toevoegen of zelf kunnen schrijven.


De makers van Robomind, die hun eigen programmeertaal schreven voor het project, hebben een goed afgebakende omgeving gemaakt die met leuke puzzels belangrijke concepten uitlegt voor beginnende programmeurs. Ze leggen uit dat ROBO een logische opvolger is van LOGO, een programmeertaal die al in 1967 werd ontwikkeld.

[download_file]

Dankzij ROBO is het schrijven van code goed te begrijpen voor jongere kinderen en de applicatie ziet er vrolijk en afgewerkt uit. Het is mogelijk om op dagelijkse basis nieuwe uitdagingen toe te voegen, die je kunt importeren via scripts. Robomind werkt zelfs samen met Lego Mindstorms NXT, het innovatieve speelgoed  voor geeks van de Deens fabrikant.

[related_article id=”160734″]


Omdat Robomind bovendien platformonafhankelijk is, met versies voor Windows, Mac OS X en Linux, is dit een ideaal hulpmiddel om kinderen een belangrijke basisvaardigheid te helpen ontwikkelen.

Robomind is gratis voor persoonlijk gebruik, maar de ontwikkelaars vragen scholen en bedrijven een licentie aan te kopen. De link in dit artikel leidt direct naar de gratis thuisversie, waar je het programmabestand kunt downloaden voor het besturingssysteem van dienst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business