Tips

Synkron: Beheerst bestanden synchroniseren

Synkron biedt een gedegen lokaal alternatief voor de Dropboxes en SkyDrives van deze wereld, met een simpele bediening en geavanceerde functies voor een back-up op de juiste plaats en tijd.

Cloudopslagdiensten hebben duidelijke voordelen, maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Voor het synchroniseren van grote aantallen bestanden moet je betalen en je hebt de beveiliging vaak niet helemaal zelf in de hand.

Als je niet veel geeft om een backup in de cloud of toegang via mobiele applicaties, is het gratis crossplatformprogramma Synkron een gedegen keuze met enkele ongebruikelijke opties.

[download_file]

Synkron houdt zich bezig met bestands- en mapsynchronisatie tussen bestanden op je thuisnetwerk en externe media. Het biedt een eenvoudige, getabde interface die weinig aan de verbeelding overlaat. Het is mogelijk om meerdere synchronisatie tegelijk uit te voeren, die elk een eigen tabblad krijgen toegewezen.

[related_article id=”160534″]

Het proces op zichzelf is simpel, maar je kunt een aantal krachtige opties activeren die het syncproces een stuk nauwkeuriger maken. Zo is het mogelijk om specifieke submappen en bestanden niet te synchroniseren en Synkron kan de synchronisatie blokkeren bijgewerkte versies van documenten.

De meest interessante optie is misschien wel MultiSync, waarmee je een bronmap naar verschillende locaties tegelijk kunt synchroniseren. Omdat synchronisaties van nature handmatig zijn, is het mogelijk om met een schema te werken en bijvoorbeeld elke week het lijstje met syncmappen bij te werken.

Synkron is zeker niet perfect (eenwegssynchronisatie ontbreekt bijvoorbeeld), maar het is krachtig en flexibel genoeg om als optie te overwegen voor het synchroniseren binnen het thuisnetwerk. Lees de Engelstalige documentatie om een beter idee te krijgen van alle mogelijkheden.

Dit syncprogramma is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. Wij bieden je hier een directe link aan naar de laatste Windows-versie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business