Tips

Probeerversie IE11 voor Windows 7 te downloaden

Een paar maanden na de ontwikkelaarsversie brengt Microsoft een testversie voor het publiek uit van Internet Explorer 11 voor Windows 7.

Internet Explorer 11 is vooral een browser die mooie sier moet maken op Windows 8.1, met aangepaste bediening voor aanraakschermen en batterijbesparing voor mobiele toestellen.

Kort na de officiële aankondiging gaf het bedrijf uit Redmond echter ook een Developer Preview voor Windows 7 uit van de browser. De vroege testversie krijgt deze week een vervolg met de lancering van Internet Explorer 11 Release Preview, een meer stabiele bètaversie voor gebruikers van Windows 7 SP1 en Windows Server 2008.

[download_file]

De ontwikkelaars van IE11 leggen veel nadruk op de browserprestaties. In een post op IEBlog zeggen Sandeep Singhal en Rob Mauceri dat JPEG-afbeeldingen 45 procent sneller moeten laden. Microsoft beweert ook dat “prestatieverbeteringen (IE11) 30 procent sneller maakt dan andere browsers.”

[related_article id=”161452″]

In tegenstelling tot IE11 voor Windows 8.1 zit de adresbalk voor deze Release Preview aan de bovenkant van het venster. Microsoft zet daarnaast in op betere ondersteuning van moderne webstandaarden (HTML5, JavaScript), een uitgebreide set ontwikkelaarstools en het afspelen van video’s zonder browserplug-ins.

Op dat laatste gebied krijgt IE11 Release Preview een nieuw trucje, waarmee je via de opties zelf kunt bepalen hoe ondertiteling in beeld zal verschijnen. Je kunt plaatsing en fontgrootte daarbij zelf bepalen, onafhankelijk van hoe de videobron de ondertiteling in beeld wil brengen.

Vergeet vooral niet dat dit nog maar een bètaversie is van Internet Explorer 11 en dat je Windows 7 SP1 of Windows Server 2008 moet draaien om de browser te kunnen testen. Microsoft wil geen exacte lanceringsdatum geven voor de definitieve versie, maar belooft wel dat de browser “later in de herfst” zal arriveren.

Je kunt IE11 Release Preview downloaden via de bijgevoegde downloadlink.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business