Tips

Flexibele informatiemanager

Voor je het weet loop je een afspraak mis, vergeet je het adres van je contacten of geraak je niet meer aangemeld wegens 'wachtwoord vergeten'. In My Diary houdt alles voor je bij.

Een mens heeft heel wat te onthouden: taken, afspraken, wachtwoorden, contactadressen enzovoort. Een beetje PIM (personal information manager) draait daar de hand niet voor om. Zo ook In My Diary: een gebruiksvriendelijke tool die op overzichtelijke manier allerlei gegevens bijhoudt.

In My Diary is, zoals de naam al suggereert, in eerste instantie bedoeld als een persoonlijke agenda. Je hoeft slechts de gewenste datum aan te klikken (in een kalender) en vanuit het contextmenu kan je vervolgens je afspraak kwijt.

[download_file]

Uiteraard hoort daar een eventuele begin- en eindtijd bij, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk een link te creëren naar een ‘note’: een notitieblaadje dus dat je elders in het programma kan opstellen. Ook nuttig is een optie om je afspraak naar een of meer adressen door te mailen.

[related_article id=”160534″]

Dat loopt dan via je eigen SMTP-provider of via een SMTP-service die in In My Diary is voorzien. Als je dat zo instelt, kan je ook een dag vooraf al een herinneringsmail laten toesturen. Het is tevens mogelijk de herinneringen (via een pop-upvenster, al dan niet met auditief alarm) op gezette tijden en gedurende een welbepaalde periode te laten herhalen.  

Ook goed om te weten: In My Diary kan zowel importeren van als exporteren naar het iCalendar-formaat.

Zoals gezegd leent In My Diary zich goed voor het bijhouden van losse notities. Dat werkt even eenvoudig als efficiënt. In het linkerpaneel voeg je de namen van de notities toe, en in het rechterpaneel tik je de telkens de bijhorende boodschap in. 

Een ingebouwde zoekmachine maakt het mogelijk op trefwoorden te zoeken, niet alleen in notities overigens, maar net zo goed in je afspraken en contactpersonen.

Wat deze laatste betreft, hierin kan je de gebruikelijke items kwijt – zoals NAW-gegevens en e-mailadres- , maar verder ook losse notities evenals een verjaardagsdatum. Handig is dat je ook hier automatisch enige tijd vooraf een herinnering voor kunt ontvangen. 

Wachtwoordbeheer
Tot slot werpt In My Diary zich nog op als een wachtwoordbeheerder. Verwacht hier geen uitgekiende functies zoals je die bij meer gespecialiseerde tools aantreft. Het komt er eenvoudig op neer dat je diverse rubrieken kan creëren (zoals webmail, bankieren enzovoort) waarna je de nodige login-ID’s voorziet.

Als je dat wil, genereert het programma zelf een stevig wachtwoord. Uiteraard dien je de hele database met een eigen masterpassword afschermen.

Alleen jammer wel dat het programma vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business