Tips

Wachtwoordbeveiliging voor elk programma

Plaats een wachtwoord op elk exebestand, voor ultieme controle over wie wat mag uitvoeren op jouw pc.

Zodra je bent ingelogd in Windows heb je toegang tot vrijwel alles wat geïnstalleerd is. Maar soms zou het toch handig zijn als programma’s afzonderlijke wachtwoordbescherming genieten.

Met Game Protector kan je elk exebestand van een wachtwoord voorzien. Erg handig als je bijvoorbeeld wil beperken hoeveel tijd zoon- of dochterlief aan een computerspel spendeert.

Eén overzichtelijk scherm
Over de installatie van Game Protector is niets speciaals op te merken, je hoeft niet te vrezen voor verborgen toolbars of andere vormen van reclame.

Geopend ziet Game Protector er erg eenvoudig uit. Er is slechts één, overzichtelijk scherm. Om een programma van een wachtwoord te voorzien moet je het selecteren via Open. Let er wel op dat je geen snelkoppeling kiest maar het exebestand zelf. Meestal is dit terug te vinden in program files of program files (x86). Zoals je merkt komt elk exebestand in aanmerking en gaat het niet alleen om spellen.

Na het intypen en bevestigen van het wachtwoord krijg je nog enkele opties. Zo kan je het icoon van het programma veranderen naar een standaardicoon van Windows, mocht je het programma willen verbergen. Je kan het ineens ook van naam veranderen. Als alles er juist uitziet, dien je op Protect te klikken en voilà, het programma is beschermd.

Om de wachtwoordbescherming te verwijderen herhaal je gewoon de bovenstaande stappen, maar eindig met Unprotect. Die functie werkt uiteraard niet indien je het wachtwoord vergeten bent. Voor de vergeetachtigen onder ons bestaat er daarom de functie Create Backup, die een onbeschermde back-up van het exebestand bewaart onder een andere naam.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business