Tips

Alternatieve agenda-apps: Timeful

Timeful wil je iPhone-agenda een flinke intelligentieboost geven, om je tijd te helpen vinden voor alles wat je wil en moet doen.

Als je soms de grootste moeite hebt om je dagelijkse planning te beheren en daarin tijd te vinden voor alle dingen die je nog moet en zou willen doen, dan wil Timely dat gemakkelijker maken.

De app staat dan wel in onze lijst van alternatieve agenda-apps, maar Timeful wil meer zijn dan alleen maar een elegantere kalender. De app is zowel een kalender, een to-dolijst als een gewoonte-tracker.

[related_article id=”158662″]

Hoe gaat dat precies in z’n werk? De bedoeling is dat je in Timeful alles invult. Je geeft de app dus niet alleen je events en afspraken, maar ook al je to-do’s en alle gewoontes of voornemens die je jezelf wil bijbrengen. Je moeder elke week opbellen bijvoorbeeld, elke dag tijd maken om te lezen, of drie keer per week gaan sporten.

Timeful gebruikt dan die combinatie van informatie om je je tijd te helpen indelen. De app zoekt naar die momenten in je planning waarop je consequent wat tijd over hebt, en zal je voorstellen om dan bepaalde activiteiten in te plannen.

Daarom is het belangrijk om de app zo veel mogelijk informatie te geven: Timeful leert van jouw gedragingen, dus hoe beter de app zicht heeft op je leven, hoe beter zijn voorstellen werken. Je kunt uiteraard nog steeds zelf beslissen dat het vandaag gewoon niet het moment is en een bepaalde activiteit verplaatsen. En als er onverwachts iets opdaagt, dan kan je je hele planning voor de dag vrijmaken zonder je events kwijt te spelen.

Zoals eerder al gezegd werkt Timeful dus ook als gewoontetracker. Als je jezelf hebt voorgenomen om drie keer per week te gaan trainen voor die marathon, dan houdt de app bij wanneer je dat ook werkelijk gedaan hebt (niet valsspelen, natuurlijk). Zo kan je jezelf aanmoedigen om je goede gewoontes ook vol te houden.

Als je al deze features niet gaat gebruiken is Timeful waarschijnlijk niet de beste optie, maar ook het rechttoe, rechtaan kalendergedeelte van de app werkt prima. De kleurrijke look zal waarschijnlijk niet iedereen kunnen bekoren, en de hele interface vraagt een korte gewenningsperiode, maar persoonlijk vind ik de stijl erg geslaagd.

Het verdict? Het hangt wat van je ingesteldheid af (en misschien ook van je levensstijl) of Timeful voor jou nuttig is, maar als je bereid bent om de app te volgen, kan je wel eens aangenaam verrast worden. De ‘intelligente aanpak’ is inderdaad behoorlijk slim. De interface ziet er erg goed uit, maar kan soms wel wat omslachtig werken. Jammer genoeg (voorlopig) alleen beschikbaar voor de iPhone.

Timeful kun je gratis downloaden voor je iPhone. De makers werken momenteel ook aan een webversie (nu in bèta) en een app voor Android-telefoons.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business