Tips

Harde schijven kopiëren

Wil je de harde schijf in je computer vervangen door een groter exemplaar? EaseUS Partition Manager helpt je alle gegevens over te zetten naar de nieuwe schijf.
[download_file]Veranderen naar een nieuwe en grotere harde schijf brengt veel werk met zich mee. Niet alleen moeten al je bestanden gekopieerd worden, ook alle applicaties en zelfs je besturingssysteem dienen opnieuw geïnstalleerd te worden. EaseUS Partition Master biedt hier soelaas.

Wanneer je na het installeren het programma start, zal een venster openen waarin de verschillende menu’s en al je harde schijven te zien zijn. Het menu dat wij nodig hebben is het Wizard-menu. In de lijst die opent wanneer je op ‘Wizard’ klikt, dien je op ‘Clone disk wizard’ te klikken. Een nieuw venster met twee opties zal openen. Om een harde schijf te kopiëren, moet ‘Copy disk’ aangevinkt worden, waarna je op ‘Next’ kan klikken. Nu zitten we in de Disk Clone Wizard, waarin harde schijven naar believen gekopieerd kunnen worden.

Selecteer de harde schijf die je wilt kopiëren en klik op ‘Next’. De schijf zal automatisch gecontroleerd worden. Nadat dit proces is beëindigd kan je terug op ‘Next’ klikken. Hierna kan je de harde schijf waarop de data moet komen selecteren. Hierbij dient er rekening worden gehouden dat de harde schijf groot genoeg is om alle data uit de bron te bevatten. Na nogmaals op ‘Next’ te hebben geklikt, zal een waarschuwing verschijnen indien de bestemming niet volledig leeg is. Vink de optie ‘Delete partitions on the destination hard disk’ aan en klik nogmaals op ‘Next’. Let op, dit zal ervoor zorgen dat alle data op de harde schijf verwijderd wordt. Indien je dit niet wenst, kan je teruggaan en een andere bestemming kiezen door op ‘Back’ te klikken.

Nadat alle kopieeropties zijn ingesteld, kom je op een scherm terecht waarin alle partities van de bestemming te zien zijn. De grootte van deze partities kunnen worden aangepast door de groottebalk naar links of rechts te verslepen. Wanneer je tevreden bent met het resultaat, kan je terug op ‘Next’ klikken. Een scherm met informatie over de bestemmingsschijf verschijnt. Indien je tevreden bent met de instellingen, klik je op ‘Finish’. In de linkerkolom, onder ‘Pending Operations’, zal je het resultaat zien staan. Als dit correct is, kan je op ‘Apply’ klikken en wordt je harde schijf gekopieerd.

downloadseaseus partition masterexterne harde schijfharde schijfpartitie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals