Tips

Beheer je iOS-apparaat vanaf je PC

Ben je op zoek naar een manier om je iPhone of iPad op je pc te beheren, zonder dat je daarvoor in iTunes moet duiken, dan is iTools misschien iets voor jou.
[download_file]Wie zijn iOS-apparaten wil beheren en synchroniseren vanaf zijn pc of Mac kan eigenlijk niet buiten Apples eigen software iTunes. Dat geldt ook voor iTools – die heeft iTunes op de achtergrond nodig – maar deze tool maakt een en ander overzichtelijker en makkelijker dan het wat logge iTunes. Nu bestaan er ook wel lichtvoetige alternatieven zoals Songbird, maar die bieden geen back-up en herstel voor apps zoals iTools dat wél doet.

De interface van iTools , dat nota bene een portable programma is en beschikbaar is voor zowel Windows als Mac, heeft wel wat weg van een Windows Verkenner. In een paneel aan de linkerkant krijg je een rubricering van de inhoud van de aangesloten iOS-apparaten. Je vindt hier onder meer de rubrieken Applications, Media, Photos, iBooks, Storage, FileSystem, enz… terug. Afhankelijk van de geselecteerde rubriek kun je vervolgens allerlei beheer- en synchronisatietaken gaan uitvoeren.

Zoals gezegd is het mogelijk een backup- te maken van je geïnstalleerde iPhone- of iPad-apps en die zelfs te herstellen en opnieuw te installeren.  Ipa-bestanden (die je bijvoorbeeld zelf naar je pc had gedownload) laten zich ook probleemloos via iTools op je iOS-apparaaat zetten. Er steekt trouwens ook een pxl-naar-ipa-converter aan boord.

iTools laat je verder ook toe al je muziek, contacten en berichten te synchroniseren en dankzij een ingebouwde beltoonmaker stel je voortaan zelf je beltonen samen. Uiteraard ontbreekt een bestandsbrowser niet en kun je onder meer ook de instellingen voor je iBooks, foto’s en media finetunen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business